Erdoğan: İsrail terör devletidir

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 1:19 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 1:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Netanyahu’ya “Sende nükleer bomba var mı, yok mu, açıkla. Sende nükleer bomba var ama her şeye rağmen gidicisin” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında İsrail’e ve İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu’ya sert sözlerle yüklendi. Erdoğan daha önce üç kez söylediği gibi yine “İsrail bir devlet terörü estiriyor. Ben şu anda açık olarak diyorum ki; İsrail bir terör devletidir” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu’ndan Alaattin Çakıcı hakkında suç duyurusu!

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hükümet olarak bir taraftan İsrail’in vahşetini durdurmak için diplomasiyi kullanırken diğer taraftan ülkemizi güçlendirmeye devam ediyoruz.

‘FİLİSTİN MİTİNGİ’ TEPKİLERİNE YANIT

Düzenlediğimiz Büyük Filistin Mitingi’yle mazlum Gazze halkının yanında olduğumuzu gösterdik. Ertesi gün malumunuz 29 Ekim’di. Büyük bir coşkuyla kutladık. Böylece öküz altında buzağı arayan, Büyük Filistin Mitingi’ni bahane ederek fitne peşinde koşanlara esaslı bir ders verdik.

‘İSRAİL’İN SONU HÜSRAN OLACAK’

Yıllarca Ermenistan ülkemiz topraklarıyla ilgili hayaller peşinde koştu, Karabağ savaşıyla dersini aldı, yerine oturdu. İsrail’in de sonu hüsran olacak. Biz 85 milyon olarak tek yürek oldukça kimse sırtımızı yere getiremez. Güçlü ve modern bir ordu olmazsa olmazımızdır. Vatanımızın bekası için çalışan başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere herkese muvaffakiyet diliyorum.

İmamoğlu’ndan kendisini hedef alan Bahçeli’ye yanıt

BATILI ÜLKELERE TEPKİ: ‘TÜRKİYE GİBİ OLUN’

AB Komisyonunun ateşkes çağrısı yapması için daha kaç çocuk ölmelidir? Maalesef beklenen gelişmeler olmuyor. Batı hep birlikte ters yüz oldu. Fransa önce farklı açıklamalar yaptı, daha sonra geri vitese taktı. Netanyahu gidici Bütün mesele haklıların yanında yer alacakların duruşudur. Akşam başka sabah başka olmayın, Türkiye gibi olun.

‘İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR’

İsrail bir devlet terörü estiriyor. Ben şu anda açık olarak diyorum ki; İsrail bir terör devletidir. Hamas’ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas seçime girip seçim kazanan siyasi partidir. Hamas’ın haklarını ellerinden aldınız. Hala benim ülkemde bile Hamas’ın bir siyasi parti olmadığını bilmeyen, anlamayanlar var. Gazze’de yaşananları anlatmak için tüm kavramlar yetersiz kalmaktadır.

NETANYAHU’YA ‘ATOM BOMBASI’ SORUSU

Savaşın ilk kuralı, çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastalara dokunmamaktır. Buradan Netanyahu’ya sesleniyorum sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla. Ey İsrail sende atom bombası var, bununla tehdit ediyorsun. Netanyahu, artık ecelin geliyor. İstediğin kadar atom bombasına sahip ol, gidicisin.

Bakanlık harekete geçti! Dilan Polat’ın ardından 600 fenomene inceleme

‘GEREKLİ ADIMI ATACAĞIZ’

Bunların soykırım yaptığı noktasında gerekli adımı atmanın gayreti içinde olacağız. İsrail’in yaptıklarını meşrulaştırmak için 40 dereden su getrenleri de unutmayacağız. Her gün yüzlerce çocuk bombaların altında can veriyor. Sürekli insan haklarından dem vuranlar çıkıp tek bir kelime etmiyor. Uluslarrası basın kuruluşları tek bir açıklama yapmıyor. BM üyesi 121 ülkenin sergilediği ifade bir iki ülke tarafından gasp ediliyor. Charlie Hebdo’da 23 kişi ölmüştü. Şimdi 13 bine yakın insan öldürüldü, nerde devlet başkanları, başbakanlar, hadi bir de bununla ilgili yürüyün. Olay Haçlı-Hilal meselesidir, olaya böyle bakıyoruz. Gazze tüm dünyada maskeleri düşürmüş, gerçek yüzleri ortaya çıkarmıştır. İsrail’in işlediği insanlık suçlarına ses çıkarmayanlar en az failler kadar suçludur. Gazze halkının sesi olan basın mensuplarını tebrik ediyoruz. Mazlumun yanında saf tutan tüm Filistin dostlarını saygıyla selamlıyorum. İsrail bu saldırılarına devam ederse tüm dünyada terör devleti olduğunu tescil edecektir. Allah’ın izniyle zafer Gazzeliler’in, Filistinlilerin olacaktır. Bizi asıl üzen Gazi Meclisimizin kürsüsünden söylenen sözlerdir.

‘GENEL BAŞKAN MI EMANETÇİ Mİ BELLİ DEĞİL’

Aktörler değişti, genel başkanlar değişti ama CHP’nin faşist kodlarında hiçbir değişiklik olmadı. Değişim dediler, yenilenme dediler. Ama kurultaylarında Selosundan Kavalasına tekmiline birden selam çaktılar. CHP’nin genel başkanlık koltuğunda oturan gerçekten genel başkan mı emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturtan efendilerinin bir sonraki adımı da meçhul. CHP ve 7’li koalisyonda kimin kimi hançerlediği bizim meselemiz değil. Önemli olan bu kifayetsiz muhterislerin hançerleri millete saplamasının önüne geçmek.

‘İKİ YÜKSEK YARGI ORGANI ARASINDAKİ İÇTİHAT FARKI’

Mecliste engelleyemedikleri hukuki düzenlemeleri mahkeme kapılarında engellemeye çalıştılar. Milletin iradesine değil, ülkenin ayağına pranga vuran darbe anayasasının değişmemesi için direndiler. CHP, bireysel başvuru hakkını içeren anayasa değişikliğinin iptali için AYM’ye başvurmuştur. CHP’nin bireysel başvuru konusunda söyleyecek hiçbir sözü yoktur. İki yüksek yargı organı arasında ortaya çıkan içtihat farkını, ‘darbe’ olarak nitelemek utanmazlıktır.

‘BİZE HAKEM OLMA GÖREVİ DÜŞER’

Kişisel eleştirilerimizi baki tutarak iki yüksek yargı organımız arasındaki içtihat farklarının kalıcı bir şekilde giderilmesi için gayret göstereceğiz. Bize bu tartışmada hüküm vermek değil, hakem olmak düşer. Devlet organlarının düzenli çalışmasını temin etme görevi bizdedir, biz de bu görevi yerine getireceğiz. İçtihat farklarının kalıcı bir şekilde çözülmesi için gayret edeceğiz. Sorunun acil çözümü anayasal ve yasal değişikliklerin süratle yapılmasından; kalıcı çözümü yeni ve sivil anayasadan geçmektedir. Bunun adresi de Meclis’tir.

CHP’YE EYLEM TEPKİSİ

Meclis, eylem ve nümayiş yeri değil, ülkenin meselelerine çözüm üretme merciidir. Sürece katkı vermek isteyen partilerle çözüm yolu bulacağımıza inanıyorum. Meclis oturma yeri değildir, oturma yeri arıyorsan parka git. Cumhur İttifakı ortaklarıyla makul bir çözüm bulacağımıza eminim.”