Bakanlık harekete geçti! Dilan Polat’ın ardından 600 fenomene inceleme

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 4:52 pm

Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında başlatılan soruşturma diğer sosyal medya fenomenlerine de sıçradı. Ticaret Bakanlığı’nın 600 fenomen hakkında kapsamlı araştırma yürüteceği öğrenildi.

Dilan ve Engin Polat, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 9 gündür Marmara Cezaevi’nde tutuluyor.

Ticaret Bakanlığı’nın Polat çifti soruşturmasının ardından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları ve lüks hayata dair gönderileri içerikleri inceleyeceği öğrenildi. Buna bağlı olarak da içerik üreticilerinden bilgi alacağı belirtildi.

600 FENOMEN MERCEK ALTINDA

Oda Tv’nin aktardığına göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımları ve lüks hayata dair gönderileri içerikleri inceleyecek ve buna bağlı olarak içerik üreticilerinden bilgi alacak. Bu kapsamda 600’e yakın sosyal medya fenomenin kapsamlı bir şekilde araştırılacağı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri yasalara aykırı durum tespit ederse sosyal medya fenomenleriyle ilgili bilgileri diğer kurum ve birimlere aktaracak.

TİCARETTE ÜRÜN GÜVENLİĞİ PROJESİ

Ticaret Bakanlığı da internetten satılan ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için harekete geçerek e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi’ni açıklamıştı.

Taslakla internet, telefon gibi uzaktan iletişim araçları yoluyla piyasaya arz edilen ürünlerin şikayet üzerine veya resen denetlenmesinin, işletmecilerin denetimi yapan yetkili kuruluşlarla işbirliği yapmasının ve yetkili kuruluşların denetim için gerektiğinde gizli satın alma yoluyla numune elde edebilmesinin sağlanması amaçlanıyordu.

Engin Polat ve Dilan Polat’ın dosyası kabarıyor! Bir suçtan daha tutuklama