Erdoğan ile paraşütçü genç kadın arasında Atatürk diyaloğu

Yayın tarihi: 28 Kasım 2022 Pazartesi 2:39 pm - Güncelleme: 28 Kasım 2022 Pazartesi 2:48 pm

Konya’da yamaç paraşütü pisti yapılmasını isteyen genç kadının, Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözünü hatırlattığı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kızım O paraşütle uçmayı söylemedi” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’da gençlerle buluştuğu toplantının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Toplantıda paraşütçü bir genç kadın, Recep Tayyip Erdoğan’dan Konya’ya yeni bir yamaç paraşütü pisti yapmasını istedi. Erdoğan yamaç paraşütünün tehlikeli bir spor olduğunu belirterek genç kadını vazgeçirmeye çalıştı. Genç kadın ise bunun üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözünü hatırlattı. Erdoğan bu hatırlatma üzerine ,”Kızım O paraşütle uçmayı söylemedi” yanıtını verdi.

İlginç diyalog şu şekilde:

Genç Kadın: Ben Konya Takkelidağ Yamaç Paraşütü sporcularındanım. Kalkış ve iniş yaptığımız yerler toprak, taş, çamur ve dikenler. Bu hem bizim spor yaparkenki güvenliğimizi azaltıyor hem ekipmanlarımıza ciddi zarar veriyor. Güzel Konyamıza bir kalkış ve iniş pisti projesi yapabilir miyiz?

Recep Tayyip Erdoğan: Çok tehklikeli bir spor o yahu.

Moderatör: Çok aktif uçuyor.

Recep Tayyip Erdoğan: Tamam ben pasif demedim ama böyle güzel bir kızımızı niye tehlikeye atalım?

Genç Kadın: Başkanım bütün güvenlik önlemlerimizi alıyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan: Sen bence bunu bir daha gözden geçir

Genç Kadın: Başkanım, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü vardır, “İstikbal göklerdedir” diye

Recep Tayyip Erdoğan: Kızım O paraşütle uçmayı söylemedi.