“Erdoğan ile kabinesi arasındaki uyumsuzluk su üstüne çıkmaya başladı”

Yayın tarihi: 1 Haziran 2020 Pazartesi 5:35 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi 5:35 pm

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kabinenin uyumsuzluk yaşadığını belirterek “Atalar ‘Mühür kimdeyse, Süleyman odur’ demiş. Bakalım mühür kimde, Süleyman kim göreceğiz” dedi.

Öztrak, CHP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ABD’de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine gönderme yaparak “Sarayın kibirli başının Amerikalıların nefesine gösterdiği hassasiyetin aynısını, kendi yurttaşlarının nefesine de göstermesini bekliyoruz” dedi. Öztrak, gençlerin, kadınların, esnafın, çiftçinin nefesinin giderek kesildiğini söyledi.

Süleyman Soylu Erdoğan’ı yalanladı! ‘Bu bir provokasyon’

“SARAY BAŞINDAKİ KENDİ İNSANLARININ SESİNİ DURMUYOR”

Öztrak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Sarayın kibirli başının Amerikalıların nefesine gösterdiği hassasiyetin aynısını, kendi yurttaşlarının nefesine de göstermesini bekliyoruz. Ekonomik krizde işsiz kalan yurttaşlarımız, iş bulmaktan umudunu kesip evlerinde oturan gençlerimiz, kadınlarımız, esnafımız, çiftçimiz, ücretsiz izine zorladığınız, çalışanlarımızın nefesi giderek kesiliyor. Ama saray yani başındaki kendi insanlarının sesini duymuyor da, okyanusun ötesinde, taa ABD’deki insanların sesini işitiyor. Bir de ‘mafyatik trol siyasetiyle’.”

“Erdoğan gideceğini yakından görmeye başladı”

“ERDOĞAN’IN MESNETSİZ SUÇLAMALARINI İÇİŞLERİ BAKANI BOŞA ÇIKARDI”

CHP Sözcüsü İzmir’de cami mineralarinden müzik çalınması olayını yapanların hala ortaya çıkarılmadığını da hatırlattı. Öztrak “Nefesi ve sesini kesmeye çalıştıkları yurttaşlarımız, partililerimiz var. İzmir’de bayram gününde boşu boşuna hapiste tutulan partilimiz, nihayet serbest bırakıldı. Ama minarelerden müzik yayını yapan provokatörler hala ortada yok. Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Eren Yıldırım ise halen içeride. Erdoğan’ın Eren için yaptığı mesnetsiz suçlamaları ise İçişleri Bakanı boşa çıkardı” şeklinde konuştu.

Fatih Sultan Mehmet’e ‘işgalci’ diyen Bakan Nuri Ersoy’dan yeni açıklama

“ERDOĞAN İLE KABİNESİ ARASINDAKİ UYUMSUZLUK SU ÜSTÜNE ÇIKMAYA BAŞLADI”

Öztrak, Erdoğan’ın Turizm Bakanı ve İçişleri Bakanı ile uyumsuzluk yaşadığını da ifade ederek şöyle konuştu:

“Erdoğan ile kabinesi arasındaki uyumsuzluk artık iyiden iyiye su üstüne çıkmaya başladı. AK Parti Genel Başkanı son olarak ‘Bazı kendini bilmezler İstanbul’un fethini işgal olarak tanımlamaya çalışıyor’ diyerek kendi Turizm Bakanına fırça attı. Yine Erdoğan, kaç gündür ‘Darbe, darbe’ diye ter ter tepinirken, kendi İçişleri Bakanı, ‘Darbe teorisi üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar Türkiye’nin bugününden kopuklar’ dedi. Ne diyelim… Atalar ‘Mühür kimdeyse, Süleyman odur’ demiş. Bakalım mühür kimde, Süleyman kim göreceğiz.”