Erdoğan korku saldı! İnternete sansür sinyali

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 12:22 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 5:40 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Üniversite sınavına girecek gençlerle yaptığı video konferansta binlerce dislike alan Erdoğan, “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” sözleriyle sosyal medyada sansür düzenlemesini parlamentoya getireceklerini söyledi. Esra Albayrak’a yönelik cinsiyetçi sözlere ilişkin de konuşan Erdoğan, “Hukuk içinde bu alçakların peşini bırakmayacağız” dedi.

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı vaka sayısı 200 bine yaklaşmışken Erdoğan, Türkiye’nin salgın dönemini başarıyla geçiren bir ülke olarak takdirle izlendiğini öne sürdü.  Kendisine muhalif kitlelere “mankurt” ifadesini kullanan Erdoğan, “Bir avuç mankurtu bir kenara bırakacak olursak, AK Parti’nin ulaşamayacağı, gönlünü kazanamayacağı kimse yoktur. Savunduğumuz ilkelerle insanlığı kuşatan bir mesuliyetin altında bulunuyoruz. Partimizin kaderi Türkiye’nin kaderi ile bütünleşmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de vaka sayısı 200 bine dayandı!

Erken seçim tartışmaları sürmesine rağmen seçimin 2023’te olacağını söyleyen Erdoğan, “Seçimler partilerin karne günleridir. 2023 yılına kadar geniş bir vakit var. Bu süreyi en etkili şekilde kullanarak seçim günü milletin karşısına çıkmalıyız” dedi.

Esra Albayrak’ı hedef alan çirkin twitler! Süleyman Soylu: Sabaha kadar iz sürdük ve…

“Bugün sizlerle genel merkezimizde bir arada olmak en büyük arzumuzdu. Fakat toplantımızın hemen ardından Astana süreciyle ilgili olarak bir araya geliyoruz ve Astana sürecini devam ettirecek bu görüşmemizi de özellikle İdlib’de Suriye’de ve bölgedeki gelişmeleri etraflıca ele alacağımız bir görüşmeyi bugün yapacağız.

‘SALGIN DÖNEMİNİ BAŞARIYLA GEÇİREN TÜRKİYE DÜNYADA TAKDİRLE İZLENMEKTE’

Türkiye salgın dönemini başarıyla geçiren bir ülke olarak dünyada takdirle izlenmektedir. Temizlik, maske, mesafe kurallarına daha fazla riayet ederek başarımızı taçlandıracağız. Kimi ülkelerin Türkiye’ye yönelik kısıtlama politikaları siyasidir. Her engeli nasıl adım adım aştıysak bunların da üstesinden geleceğiz.

Normalleşme takvimiyle tüm ticari faaliyetler kademeli olarak başladı. Her ne kadar içeride ve dışarıda birileri kötümserlik havası estirse de biz ülkemize güveniyoruz. Haziran ayıyla ilgili ilk veriler ümit veriyor. Temmuz ayıyla birlikte sıçrama içine gireceğimizden kuşku duymuyoruz. 2020’yi herkesi şaşırtan bir büyüme ile kapatacağız.

Şu anda önümüzde yılın tamamına yayılan açılış takvimi var. Bu açılışların bir kısmını yerine giderek, bir kısmını tele konferansla gerçekleştireceğiz.

ERDOĞAN’DAN MUHALİFLERE: BİR AVUÇ MANKURT

Bir avuç mankurtu bir kenara bırakacak olursak, AK Parti’nin ulaşamayacağı, gönlünü kazanamayacağı kimse yoktur. Savunduğumuz ilkelerle insanlığı kuşatan bir mesuliyetin altında bulunuyoruz. Partimizin kaderi Türkiye’nin kaderi ile bütünleşmiştir. Türkiye kaybettiğinde, umudunu bize bağlamış yüz milyonlarca dostumuzun yüreğine ateş düşüyor.

Seçimler partilerin karne günleridir. 2023 yılına kadar geniş bir vakit var. Bu süreyi en etkili şekilde kullanarak seçim günü milletin karşısına çıkmalıyız. Ülkemizde AK Parti’ye ve hizmetlerine karşı kimse yoktur. En azılı muhaliflerimiz bile kendi içlerinde AK Partinin başarılarını takdir ediyor. Bizim gönlünü kazanamadığımız insanlarımız bulunuyor. Durmadan, dinlenmeden, gece gündüz çalışacağız.

Halktan kopuk, kapısı kapalı olan bir il başkanı asla AK Parti’ye yakışmaz. Bir insana dokunmadan gözlerine bakmadan yüreğindeki sıkıntıyı hissetmeden siyaset yapılmaz. Halka tepeden bakarak siyaset yapmak tek parti CHP’sinin ve arkasından gelen faşistlerin işidir. Hakkın ve halkın rızasını göstermeyen hiçbir husus bizim siyasetimizde yer bulamaz.

Erdoğan’a Z kuşağı şoku! Binlerce dislike atıldı… Dislike nedir? Dislike nasıl atılır?

‘SOSYAL MEDYANIN TAMAMEN KALDIRILMASINI, KONTROL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir. Hukuk devleti ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Asıl bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka aykırı davranmış oluruz.

Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Hukuk devleti ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Asıl bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka aykırı davranmış oluruz.İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız.

Abdulkadir Selvi’den ‘Z kuşağı’na dislike gözdağı

Kripto paraya pandemi sonrası ilgi arttı

11 yaşındaki Sude’den moral mektubu