Erdoğan yine din üzerinden siyaset yapıp Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2023 Cumartesi 5:45 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2023 Cumartesi 5:45 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu seccade üzerinden hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu ‘Kıblesi kâbe olmayan’ sözleriyle dinsizlikle suçladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Başakşehir- Kayaşehir Metro Açılış Törenine’ katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘din’ üzerinden hedef aldı.

“Seccade” üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“KIBLESİ KÂBE OLMAYANIN SECCADESİ NEREYE BAKAR BİLEMEM

“Birileri seccadelerin üzerine ayakkabıyla basabilir. Ee ne yapalım. Bunları da iyi tanımak lazım. Kıblesi Kâbe olmayanın artık seccadesi nereye bakar bilemem. Ramazan tüm müslümanların vahdetinin sembolüdür. Ramazan, oruçla, namazla, zikirle gönüllerimizi arındırma mevsimidir.” İfadelerini kullandı.

AKP’nin seccade planı tutmadı

SECCADE İLE KÜRSÜYE ÇIKMASINA TEPKİ YAĞMIŞTI

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Bağcılar Toplu Açılış törenine seccade ile çıkmasına sosyal medyada tepki yağmıştı. Yurttaşlar, ekonomik kriz ve deprem süreciyle ilgili paylaşımlar yaparak Erdoğan’ın eline seccade almasını eleştirmişti.

Seccade şovuna sosyal medyadan ‘Gerçek’ tepkisi

KILIÇDAROĞLU: SÖYLENECEK HER ŞEYİ SÖYLEDİK

Kılıçdaroğlu, ise konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapmıştı. Kılıçdaroğlu ‘samimi müslümanlar’a değindiği açıklamasında, “Seccade konusunda söylenecek her şeyi söyledik. Samimi Müslümanlar beni anladı. Peki bu işin tutmayacağını bilmez mi Erdoğan? Bilir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Çıkar ağzındaki baklayı

İBB’Yİ DE HEDEF ALDI

Öte yandan Erdoğan, konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı. Erdoğan, “Fatih’in emaneti olan bu güzel şehrin karanlığa sürüklenmesine seyirci kalamayız. Sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmekten kimse bizi alıkoyamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Nerede eksik, sıkıntı, ihtiyaç varsa müdahale ediyor; yapmaktan çekinmiyoruz. Asıl sorumlusu becerip devam ettiremediği için bu metro hattını büyükşehir belediyesi yapmadığı için bakanlığımız devraldı.”

“3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul’a bir çivi dahi çakamadı” iddiasında bulunan Erdoğan, “Buna asıl dersi 2024’te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs’ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt! “Benim 4 yılımla kendi 25 yılını kıyaslıyorlar”