Nebati’den sonra Erdoğan’dan da ‘hayat pahalılığı’ itirafı

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 7:30 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 6:11 pm

Türk lirasının en zayıf durumda olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘den sonra bir itiraf da Erdoğan’dan geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eski Vekil ve İl Başkanları toplantısında hayat pahalılığı itirafında bulundu. Cumhurbaşkanlığı forsu altındaki parti toplantısı tepki çekti.

Eski vekillerle ‘vefa’ buluşmasında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı forsu altındaki parti toplantısına CHP’den tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel toplantı devam ederken sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “Tayyip Erdoğan “Genel Başkan” sıfatıyla sarayda partisinin eski ve yeni milletvekillerini toplamış yemek veriyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 84 milyonun vergileriyle bir parti yararına verilen yemeğin yapılan harcamanın yasal ahlaki vicdani bir tarafı var mı? Yazıklar olsun!” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı forsu altında parti toplantısı

Türk lirasının en zayıf durumda olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den sonra vefa toplantısında hayat pahalılığını itiraf eden Erdoğan şöyle konuştu:

“Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur. Her şeyden önce Türkiye insanlarının can ve mal güvenliği konusunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı ülkedir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat için çalışan insanların devletinden her türlü desteği aldığı bir yerdir.

Bakan Nebati itiraf etti! “Türk Lirası en zayıf durumunda”

İnsanların iş, ekmek, kirasını ödeyecek para ve geçim meselesini her şeyi önünde tutan bir ülkedir Türkiye. İnsanların düne kadar az da olsa alabiliyorsa da istekleri her şeye erişimi olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz insanımızın gelirini korumak için ekonomi politikamızı sürdüreceğiz. Sosyal destek programımızın etkinliğini arttıracağız. Hiçbir vatandaşımızın sahipsiz, aç açıkta kalmadığı bir sistemle hedefimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz.”

ZAM AÇIKLAMASI

“Salgınla beraber küresel düzeyde yaşanan sarsıntı önümüze tarihi fırsat çıkardı. Yaşadığımız zorlu hadiselerin etkisiyle ekonomi programımızda köklü bir değişikliğe gitme zorunluluğu ile karşılaştık. Kendi ihtiyaçlarımıza uygun yeni bir ekonomi programını hayata geçirdik. Dünyanın salgınla sarsılan dengelerinin, ekonomik gerilimlerinin ardından Ukrayna-Rusya savaşı gibi sıcak çatışmalarla iyice bozulduğu dönemdeyiz.

Önce kurdaki istikrarsızlığı aldığımız tedbir ve mekanizmalarla önemli ölçüde kontrol altına aldık. Hem kurdaki yükseliş, küresel emtia fiyatlarındaki dalgalanmanın tetiklediği hayat pahalılığına karşı vatandaşlarımızı koruma altına alınacak politikalara yöneldik. Memur ve işçi maaşlarında zamlara, enerji sübvansiyonuna kadar pek çok adım attık. Elektrik, doğalgaz, akaryakıtta desteğin yıl sonunda 300 milyar lirayı bulması bekleniyor.”

“SAFLARIMIZI SIKILAŞTIRMAYA DAVET EDİYORUM”

Katılımcılara, bulunduğunuz çevrede gücü ve etkisi şöhretle, maddi değerle ölçülemeyecek değerde bir markasınız diye seslenen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu marka değerinin hakkını vermenizi istiyorum. Sizlerden evlatlarınıza, torunlarınıza miras bırakacağınız Türkiye için sahip olduğunuz güç, itibar, çevreyi, imkanları sonuna kadar kullanmanızı istiyorum.

Sizleri bir kez daha saflarınızı sıklaştırmaya özellikle davet ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde 2023 hedeflerimize ulaşmak, ülkemizin büyük emek ve zahmetle elde ettiği kazanımlarını korumak, büyük Türkiye inşasını tamamlamak için mücadele bayrağını yükseltelim diyorum.

Sizler başta olmak üzere AK Parti ailesinin her bir ferdi karşımızdaki muhalefetin tümünü cebinden çıkaracak birikime, enerjiye, kabiliyete, dirayete sahiptir. 2023 Haziran’ında seçim zaferini beraberce kutlayacağız ”

 

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Metaverse göndermesi

Erdoğan hayat pahalılığı

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı forsu altında parti toplantısı yaptı, pahalılığı itiraf etti