Erdoğan: Görev değişiklikleri mutlaka olacak

Yayın tarihi: 20 Ocak 2021 Çarşamba 2:02 pm - Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba 2:26 pm

Partisinin 7. Olağan Sakarya – Yalova – Kırklareli – Edirne – Çanakkale İl Kongrelerinde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan sonraki il kongrelerimizde de görev değişiklikleri mutlaka olacaktır” dedi. Erdoğan, 2023 seçimleri Cumhur İttifakı mesajını verirken, CHP’yi ise, “Ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala özlem duyanların olduğunu biliyoruz” sözleriyle hedef aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Sakarya – Yalova – Kırklareli – Edirne – Çanakkale İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

*”Yıllarca iktidarı sandıkta değil de perde gerisinde yazılan senaryolarda, kendilerine biçilen rollerle elde etmeye çalışanların milli irade düşmanlığı işte budur. Demokrasinin kurallarıyla alamadıkları yetkinin, eskiden olduğu gibi gaspla kendisine teminini bekleyenler hiç kusura bakmasınlar, daha çok beklerler. Şu dönemde sadece salgınla mücadele etmekle kalmıyor, Türkiye’yi küresel, siyasi ve ekonomik sistemin en üstüne çıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Bizimle rekabet edecek birileri varsa onlarla her türlü yarışmaya hazırız. Anlamsız polemiklerle ülkenin vaktini, milletin enerjisini heba edenlere elbette eyvallahımız olmayacaktır.

*Yalanlarını, iftiralarını ortaya sürerken asıl gündemimizden asla kopmayacağız. Kendi partileri içindeki skandallarla yüzleşmeyenlere milletimiz ilk seçimde ağır bir ders vereceğini Cumhur İttifakı olarak bugünden görüyoruz. Bunları kendi çirkinlikleriyle baş başa bırakıyoruz.

*Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nde milletin yarısından fazlasının desteğini alamayan hiç kimseye artık ülkenin yönetimi teslim edilemez”

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

*”Biz Türkiye’nin kalkınması için yeni başlangıçların heyecanlarını yaşamaya devam edeceğiz. Biz Türkiye’nin kalkınması için yeni başlangıçların heyecanlarını yaşamaya devam edeceğiz.

*29 Mart 2009’da işimiz hizmet gücümüz millet demiştik. 12 Haziran 2011’de istikrar sürsün Türkiye büyüsün hedef 2023 demiştik. 7 Haziran 2015’te ‘Onlar konuşur AK Parti yapar’ demiştik. 1 Kasım 2015’te ‘Sen ben yok, Türkiye var’ demiştik. 24 Haziran 2018’de ‘Vakit Türkiye vakti’ demiştik.

*İnşallah 2023 seçimlerinde milletimizin karşısına çok daha büyük bir vizyon ve heyecanla çıkacağız. Çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Çünkü biz AK Parti’yiz. Çünkü biz milletin bağrından çıkmış bir hareketiz. İnşallah milletimizle birlikte yazacak daha çok başarı hikayelerimiz var. Bu süreçte daha fazla gayret ve çok daha fedakarlık bekliyorum.

“Yakın tarihimizin en köklü yönetim reformunu yaparak milli iradenin üstünlüğünü takdim ederek inşallah bu yolu tamamen kapattık.”

AŞILANAN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI 1 MİLYONU AŞTI”

*”Aşılanan vatandaşlarımızın sayısında an itibariyle 1 milyonu aştık”