Erdoğan ‘giderlerse gitsinler’ demişti! 1 ayda 288 doktor yurtdışı belgesi aldı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 3:31 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 3:55 pm

TTB, temmuz ayında 288 sağlık çalışanının yurtdışında çalışabilmek için ‘iyi hal belgesi’ne başvuruda bulunduğunu açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef aldığı doktorlar yurtdışına gitmeye devam ediyor. Erdoğan, sayıları her geçen gün artan doktorlar için “Gidiyorlarsa gitsinler, buralar boş kalmaz merak etmeyin Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz“ demişti.

Pandemide alınmayan önlemler, iyileştirilmeyen koşullar, sağlıkta şiddetin artması sağlıkçıların yurtdışına gitmesine neden oldu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının ‘iyi hal belgesi’ başvuru sayısının temmuzda rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamada sadece temmuz ayında 288 başvuru yapıldı. Bu başvuru rekor olarak kaydedildi.

2023’ün ilk 7 ayında başvuranların sayısı ise bin 649’a ulaştı.

TTB’den yapılan açıklamada, hak kayıplarına ve şiddet olaylarına vurgu yapılarak, “Çoklu kriz ortamında artan hak kayıplarına ve tırmanan şiddete karşı yaşamak ve yaşatmak için mücadeleye devam!” denildi.