Erdoğan: Sayın Bahçeli ile piknik yapacağız

Yayın tarihi: 7 Kasım 2020 Cumartesi 3:53 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 4:49 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye büyüdükçe, geliştikçe karşılaştığı saldırılar da artıyor” derken “Taksim Gezi hareketlerini, çukurcularını, hatırlayın” ifadesini kullandı. Erdoğan, 15 Kasım’da Kıbrıs’a gideceğini duyururken, “Sayın Bahçeli ile Kapalı Maraş’ta piknik yapacağız” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. ‘Türkiye’nin büyüdükçe, geliştikçe saldırılara uğradığını’ söyleyen Erdoğan, “Vesayetin her türlü aracı kullanılarak önümüze kurulan tuzakları hatırlayın, Taksim-Gezi hareketlerini, çukurcuları hatırlayın. Terörle, teröristlerle bambaşka bir mücadele verdik. Yılmadık, askerimizle, polisimizle el ele bu mücadeleyi verdik, sonunda kazandık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Türkiye yükseldiği için bu kadar şimşekleri üzerine çekiyor” diyerek, “CHP ne diyor? ‘Böyle gidemeyeceksiniz, IMF’ten borç alın.’ Yahu bunlar bizi ne zannediyorlar? Bu CHP IMF’ten borçlanmaya alışmış, onların kapısında kul köle olmuşlar. Darbecilere kuzu kuzu teslim olsaydık kimse bize ateş püskürmezdi. IMF’ten borç alsaydık, kimse bize bir şey demezdi” sözleriyle CHP’ye yüklendi.

15 Kasım’da MHP lideri Devlet Bahçeli ile Kıbrıs’a gideceğini söyleyen Erdoğan, “Kapalı Maraş’ta piknik yapacağız” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Davamızı kör dünyanın göbeğine, kuşların göz bebeğine, yola, ağaca, yağan kara, yağmur yüklü bulutlara, bebeklerin avucuna, kara taşa, kor ateşe yazacağımız güne kadar bize durmak duraksamak haramdır. Milletin partisinin yöneticileri milletin içinde olma mecburiyetindedir. Her kim milletle bağını keserse partisiyle de irtibatını kopartıyor demektir.”

“SONUNDA KAZANDIK”

“Rahmetli Menderes ve Özal’ın kalkınma atılımları siyasi iktidarsızlıklar, darbeler ve vesayet eliyle hep kadük bırakılmıştır. Bu ağır baskı ve geri kalmışlık döneminin faturası hep milletimize çıkarılmıştır. Ülkemizle benzer şartlarda yola çıkan pek çok devlet hızla özgürleşir ve zenginleşirken biz enerjimizi ve vaktimizi iç mücadelelerle heba ettik.

AK Parti olarak işte biz böyle bir Türkiye devraldık. Türkiye büyüdükçe, geliştikçe karşılaştığı saldırılar da artıyor. Vesayetin her türlü aracı kullanılarak önümüze kurulan tuzakları hatırlayın, Taksim-Gezi hareketlerini, çukurcuları hatırlayın. Terörle, teröristlerle bambaşka bir mücadele verdik. Yılmadık, askerimizle, polisimizle el ele bu mücadeleyi verdik, sonunda kazandık.”

“SURİYE’DE LİBYA’DA VAR OLDUK, AZERBAYCAN’DA DA VARIZ”

“Türk milletini, tarihi ve değerleriyle aşağılamaya ve öyle göstermeye çalışanlara asla izin vermedik. Medeniyetimizi ve coğrafyamızı sömürüyle, kanla, gözyaşıyla boğmaya çalışanların yüzlerine gerçekleri haykırmaktan herhal ve şart altından, dostlarımızın yanında yer almaktan çekinmedik.

Suriye’de, Libya’da biz var olduk. Şimdi de Azerbaycan’da biz var olduk ve biz varız. Bu sabah İlham Aliyev kardeşimle görüştük. Şuandaki gelişmeleri bizzat kendisinden dinledim. Zafere inşallah yaklaşıyoruz.”

“BU CHP, IMF’DEN BORÇ ALMAYA ALIŞMIŞ”

“Türkiye yükseldiği için bu kadar şimşekleri üzerine çekiyor. Eğer vesayeti tasfiye etmeseydik kimsenin bize itirazı olmazdı. Terör örgütlerini başını ezmeseydik kimse bize saldırmaz, yan gözle bakmazdı. Eğer IMF’e bağlı ekonomi düzenini kırmasaydık kimsenin bizden şikayeti olmazdı.”

CHP ne diyor? ‘Böyle gidemeyeceksiniz, IMF’ten borç alın.’ Yahu bunlar bizi ne zannediyorlar? Bu CHP IMF’ten borçlanmaya alışmış, onların kapısında kul köle olmuşlar. Darbecilere kuzu kuzu teslim olsaydık kimse bize ateş püskürmezdi. IMF’ten borç alsaydık, kimse bize bir şey demezdi.”

“BAHÇELİ İLE KAPALI MARAŞ’TA PİKNİK YAPACAĞIZ”

“Suriye’deki zulme, Irak’taki bölünmüşlüğe, Libya’daki çarpıklığa, Doğu Akdeniz’deki hırsızlığa ses çıkarmasaydık kimse bizi hedef almazdı. İnşallah Kıbrıs’ta yeni bir süreç başlıyor. Ayın 15’inde Cumhur İttifakı olarak törenlere katılacağız. Bahçeli ile Kapalı Maraş’a gideceğiz. Kapalı Maraş’ta piknik yapacağız.”