Erdoğan’dan CHP’de genel başkanlık tartışmalarına yorum

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 3:51 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2023 Pazar 12:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’deki genel başkanlık tartışması içim “Parti için çekişmelerden, ‘baba-oğul’ arasında yaşanan taht kavgalarından bağımsız olarak Türkiye’nin yeni bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Muhalefete yüklenen Erdoğan, ekonomiye ilişkin de mesajlar verdi.

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Hangi görevde olursak olalım sizlerin meseleleri ile yakından ilgilendik. Kapımızı sizlere, temsilcilerinize hep açık tuttuk. İstişare ettik. Gündemimizdeki konuları samimiyetle ele aldık. Sizlere yardımcı olmak için uzak yakın demeden çalıştık, ter döktük. Yeni dönemde de beklemeden adımlarımızı attık, süratle ziyaretlerimize başladık.

14 ile 28 Mayıs arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ büyük değişim!

‘İHRACATCILARI HEP YOL ARKADAŞIM OLARAK GÖRDÜM’

Deprem sonrasında da dahilde işleme izinlerinde ek süre düzenlemesinden, deprem bölgesinde kısa çalışma ödeneği verilmesine, KOBİ tanımındaki üst limitin 500 milyona çıkartılmasından asgari ücret desteğinin uzatılmasına kadar talepleri yerine getirdik. Sizden gelen her türlü teklifi değerlendirdik. Siyasi mücadelemiz boyunca ihracatçılarımızı hep yol, dava, kader arkadaşlarım olarak gördüm.

‘ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞÜRECEĞİZ’

Enflasyon meselesini tekrar tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Seçimin ortadan kalkmasıyla elimiz daha güçlü. Olumsuz küresel ekonomik görünüme rağmen ihracatımızı bu yıl sonunda 265 milyar dolara, gelecek sene ise 285 milyar dolara ulaştırmak istiyoruz. Ekonomimiz son 11 çeyrektir büyümesini sürdürüyor.

Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Denizli konseri iptal edildi

‘NASIL DİKTATÖR OLDUKLARI BİR GECEDE ANLAŞILDI’

Yasama ve yürütmesiyle ülkemize 5 sene daha hizmet etme şerefine nail olduk. Kabinemizi de süratle oluşturarak hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya başladık. Önümüzdeki 5 sene boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu inşa edeceğiz. Türkiye sadece 21 yıllık değil, asırlık kazanımlarını tehlikeye atacak büyük bir kuşatmayı da parçalamıştır. Milletimizin verilmiş sadakası olduğunu gün geçtikçe daha iyi göreceğiz. Terör örgütleri ile ne gibi pazarlıklar yapıldığı ortaya çıktıkça verilmiş sadakamız varmış diyeceğiz. İş koltuktan kalkmaya gelince bir gecede nasıl diktatör oldukları anlaşıldı. Milletimiz o engin, basiret ve feraseti ile bunların asıl yüzünü gördü.

‘TÜRKİYE’NİN YENİ BİR MUHALEFET ANLAYIŞINA İHTİYACI VAR’

Milletimiz, iktidara gelebilmek uğruna terör örgütleriyle iş tutacak bir muhalefet görmek istemiyor. Evlatlarımız, sürekli yalan söyleyen, ülkeyi kötüleyen bir muhalefet söylemine maruz kalmak istemiyor. Parti için çekişmelerden, ‘baba-oğul’ arasında yaşanan taht kavgalarından bağımsız olarak Türkiye’nin yeni bir muhalefet anlayışına ihtiyacı var. Türkiye Yüzyılı’nda inşallah bunun da gerçekleşmesini temenni ediyorum.”

Karanlık masallar ülkesi