Erdoğan enflasyon beklentisini duyurdu

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 1:09 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 2:13 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Engelli Memur Ataması töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan artan enflasyon, yüksek döviz kurları ve faiz hakkında konuşarak şunları söyledi:

“Şimdi de yeni bir tarihi hamlenin hazırlıkları içerisindeyiz. Biz ülkemizin hamlık dönemini geride bırakıp pişme dönemine geçirmek için son aşamadayız. Bizim için bu dönem ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına ulaşma, 2023 vizyonumuz kilitlenme sürecidir. Çok bedel ödedik çok fedakarlık yaptık. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Elbette bizim yaşadığımız sıkıntılar var. Nice saldırıları göğüslemiş bir ülke olarak tüm sıkıntıların üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

“ENFLASYONU TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRECEĞİZ”

“Hayat pahalılığı olmak üzere konjonktürel meselelerin bizi asıl hedefimizden şaşırtmasına izin veremeyiz. Ekonomik tetikçilere nasıl meydanı bırakmadıysak vatandaşımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden kurtaracağız. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz, enflasyon, döviz prangasını da parçalayıp atacağız. Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indireceğiz.”

“TÜRKİYE EKONOMİDE TARİHİNİN EN GÜÇLÜ DÖNEMİNE GİRMEKTEDİR”

“Siz felaket senaryoları yazarak milletimizin moralini bozmaya, karamsarlık aşılamaya çalışanlara sakın ha bakmayın. Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. Yaz aylarıyla birlikte bu tablonun olumlu etkilerini hep birlikte görmeye başlayacak, 2023’e de, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir siyasi ve ekonomik güçle gireceğiz.”

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ KALDIRILDI

Erdoğan, “Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na başvuru ücretini kaldırarak, memur olmak isteyen engelli kardeşlerimizi bu dertten de kurtardık.” dedi.

Cuma namazında Erdoğan ile karşılaşan İmamoğlu: 40 ceviz kırdım, yedim