Erdoğan deprem üzerinden muhalefeti hedef aldı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:08 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da deprem üzerinden muhalefeti hedef aldı. AKP’nin Hatay ilçe adayları da açıklandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katıldı.

Hatay’da deprem konutlarının inşasının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “6 Şubat’tan bu yana geçen yaklaşık 1 yıllık süreçte çabamızdan en küçük bir taviz vermedik” iddiasında bulundu.

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: Altı aydır aklınız neredeydi?

MUHALEFETİ SUÇLAYIP ‘İNSAF’A ÇAĞIRDI

Muhalefete suçlamalarda bulunan Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Buradaki çalışanlarımızla atılan her adıma kulp takmak için pusuda bekleyen maalesef kötücül bir zihniyete karşı da mücadele ediyoruz. Bu zihniyet yalnızca siyasi meselelerde karşımıza çıkmıyor, deprem gibi 85 milyonun tamamını ilgilendiren bir konuda da karşımıza dikilebiliyor. Depremin açtığı yaraların sarılmasına destek vermek yerine eline geçirdiği her fırsatı eleştirmek için kullananları milletimiz de çok iyi tanımaktadır. 14-28 Mayıs seçimleri sürecinde yaşanan utanç verici sahneler insanımızın hafızasında derin izler bırakmıştır. Sırf oy tercihlerinden dolayı akla ziyan hakaretlere uğrayan depremzede kardeşlerimizin yürek acısının akşamdan sabaha kapanmayacağı açıktır. Defne Hastanemizle ilgili yürütülen tezvirat, yine bu zihniyetin meseleye nasıl baktığını ortaya koymuştur.”

“İktidarın eksiği varsa bunu muhalefet tamamlayacak. Belediyenin yetişemediği yerde merkezi hükümet devreye girecek. Resmi kurumların zorlandığı hususlarda sivil toplum örgütleri sorumluluk üstlenecek. Hülasaten 85 milyon, asrın birlikteliğini sergileyerek, şehirlerimizi en kısa sürede ayağa kaldırmanın yollarını arayacağız. Nasıl eleştirebilirim demek yerine ‘ben ne yapabilir, nasıl katkı sunabilirim?’ anlayışıyla bu meseleye yaklaşacağız. Bunu başardığımızda, hedeflediğimizden de çok kısa sürede depremin izlerini sileceğimizden şüphe duymuyorum. Bugün buradan şu samimi çağrıyı yapmak isterim; Türkiye’deki muhalefeti, deprem konusunda polemik yapmak yerine vicdanlı, insaflı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.”

HATAY İLÇE ADAYLARI AÇIKLANDI

Bu arada AKP’nin Hatay ilçe adayları da belli oldu:

Altınözü: Rıfat Sarı
Antakya: İbrahim Naci Yapar
Arsuz: Değer Tultak
Belen: İbrahim Gül (MHP)
Defne: Gökhan Köse
Dörtyol: Oğuz Uçar (MHP)
Erzin: Erhan Akı (MHP)
Hassa: Selahattin Çolak
İskenderun: Mehmet Dönmez
Kırıkhan: Ömer Erdal Çelik
Kumlu: Mehmet Deli (MHP)
Tayas: Bekir Altan
Reyhanlı: Ahmet Selman Yumuşak
Samandağ: Seyit Ali Aslan
Yayladağı: Mehmet Yalçın

Kaynak: TELE1