Erdoğan: Ilısu Barajı yeminli Türkiye düşmanlarına en güzel cevap

Yayın tarihi: 6 Kasım 2021 Cumartesi 3:51 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2021 Cumartesi 4:07 pm

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ilısu Barajı, yeminli Türkiye düşmanlarına ve mankurtlara verilmiş en güzel cevaptır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni’nde konuştu. Ilısu Barajı’nın ekonomiye 3 milyar TL’lik katkı sağlayacağını söyleyen Erdoğan, HDP ve CHP’ye yüklendi.

Erdoğan, “Ilısu Barajı’nı, finansmanından terör örgütünün saldırılarına kadar önümüze çıkarılan bütün engellere rağmen tamamlamış bulunuyoruz. Yapılan kara propagandaları unutmadık. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizdeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş bir cevaptır” ifadesini kullandı.

Erdoğan Ilısu Barajı’nda…

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“EKONOMİYE 3 MİLYAR TL’LİK KATKI”

Ilısu Barajı’nı, finansmanından terör örgütünün saldırılarına kadar önümüze çıkarılan bütün engellere rağmen tamamlamış bulunuyoruz. Yapılan kara propagandaları unutmadık. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizdeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş bir cevaptır. Ilısu Barajı, ön yüzü beton kaplı baraj türü açısından da dünyada ilk sırada yer almaktadır. 1200 megavatlık kurulu gücü ile dünyada 4’üncüdür. Ekonomiye 3 milyar TL’lik katkı sağlayacaktır.

“TÜRKİYE SU ZENGİNİ BİR ÜLKE DEĞİL”

Dünyanın ve ülkemizin giderek artan kuraklık tehdidi ile karşı karşıya bulunduğu şu günlerde böylesine bir eseri hizmete açmamızın çok daha anlamlı olduğuna inanıyorum. Su kaynaklarımızın tek bir damlasının israfına tahammülüz yoktur. Su bu yüzyılın en önemli en stratejik kaynağıdır. Bilindiği gibi Türkiye su zengini bir ülke değildir. Su stresi çeken ülkeler grubundayız. Su kaynaklarımızı doğru yönetmek mecburiyet haline gelmiştir.

“BAY KEMAL, BUNLAR LAFLA OLMUYOR”

Ilısu’nun kültürel ve sosyal gelişimi sağlayacak tarafı da bulunmaktadır. Tüm tarihi ve kültürel varlıkları özenle koruyarak gelecek nesillere miras bıraktık. Bay Kemal, bunlar lafla olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Ayrıca kısmen taşınan ve yerinde koruma altına alınan eserler de mevcut. Ey PKK’nın yan kolu HDP sizler böyle şeyler yapabilir misiniz? Biz sizlere aşığız aşık. Bu kapsamda 875 konutu tamamlayarak hak sahiplerine verdik. Burada benim Kürt kardeşlerim var. Bu Kürt kardeşlerimizi biz ihmal edemezdik ve etmedik. Onlara da bu eserleri kazandırdık. Bölgedeki yolları da daha yüksek standartlı bir şekilde yeniden yaptık. Projenin maliye toplamda 20 milyar lirayı bulmuştur.”