Temel Karamollaoğlu: Erdoğan BOP’tan hala vazgeçmedi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 6:31 am - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 11:59 am

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu “Tayyip Bey’in siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var. Bu ABD’nin kendisini desteklediğinin en açık delili. Tayyip Bey BOP’un hâlâ eş başkanı” dedi. İnce’ye de yüklenen “AKP’ye destek veriyorsan çık söyle” ifadesini kullandı.

Millet İttifakı ortağı Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in gündeme dair sorularını yanıtladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da konuşan Temel Karamollaoğlu “Siyonist çevreler Erbakan hocamızı içselleştiremedi. O zaman ABD, kendisine adam aradı. Tayyip Bey ABD’ye gidip geldikten sonra ‘Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ dedi.”

BOP mimarı CIA’cı Fuller’den itiraf!

Konu hakkında sözlerini sürdüren Temel Karamollaoğlu “BOP’un esas adı Büyük İsrail Projesi’dir. Tayyip bey BOP’un hala eşbaşkanı. BOP, dünyayı felakete doğru götürüyor. Bu proje, yalnızca Türkiye’yi değil dünyanın şeklini değiştirecek.’ ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu röportajında şu ifadeleri kullandı:

Parlamenter sisteme geçişte ne kadar süre olacak?

Anayasa değişikliğine ihtiyaç var, 360’ın üzerinde oy lazım. 400’ün üzerinde olursa Meclis’te değiştiriliyor ama 360’tan fazla ise referanduma gitmek gerekiyor. 360 altında ise anayasa değişikliğini yapmak mümkün değil. Meclis’te çoğunluğu kazandığımızda Millet İttifakı olarak, 360’ı ilk gün yakalayamasak bile zaman içinde onlar da bu değişikliğe razı olacaklardır. AKP muhalefete düşünce ‘Değiştirelim’ diyecek. O zaman referanduma gerek kalmadan değişiklik yapılabilecek.

CHP’den “BOP Eş başkanı” göndermesi

Erdoğan’ın üçüncü kez adaylığı netleşti. Bu ısrarın nedeni sizce nedir?

Bir insan bir makamda çok fazla kalınca oraya ısınıyor, o makamı terk etmek istemiyor. 20 yıl boyunca dediği dedik birine ‘Süren doldu, ayrıl’ deyince o da ‘Ben nasıl ayrılayım, bir yere giderken en az 100 konvoyluk arabayla gidiyorum. Normal bir hayata nasıl dönerim’ diyor. Onun için Tayyip Bey bırakmak istemiyor. Kendisine bunu yakıştırıyor.

Yargılanma korkusu var mıdır?

Ondan da korkar. ‘Minareyi çalan kılıfını hazırlar’ derler. Tedbir alınıyordur. Ama bu tedbirler her şeyin üzerini örtmeye yetmez. Ama bu kin, nefret, öç alma duygusuyla olursa insanı yanlışa götürebilir. İktidara gelindiğinde tüm çalışmalar gözden geçirilir, yanlış varsa hesabı sorulur. Yaptığı bir yanlış varsa bundan da endişe duyuyor olabilir. Örneğin 100’e yapılacak iş 500’e yapılıyor. Bunun üzerini örtmek mümkün olmaz ki. Yarın hesaplar ortaya döküldüğünde net biçimde görülür.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN BİR TANE POZU YOK’
‘ABD’nin desteğini alıyor’ iddiasıyla Kemal Beyin eleştirilmesine ne dersiniz?

Kılıçdaroğlu’nun ABD başkanı ile bir tane pozu yok. Ama Tayyip Beyin siyaseten yasaklıyken Beyaz Saray’da fotoğrafı var. Bu ABD’nin kendisini desteklediğinin en açık delili. Sonra da gitti ‘Milli görüş gömleğini çıkardım’ dedim. Siyonist lobisi Erdoğan’a cesaret madalyası verdi. Neden? Erbakan hocaya koyduğu tavır ve Türkiye‘yi hangi noktaya götüreceği konusunda yaptığı vaatlerden dolayı.

Vaatlerini gerçekleştirdi mi?

Elbette gerçekleştirdi. Savunma sanayide şunu yaptık bunu yaptık, Hepsi hikaye. SİHA’lar yapıldı ama bu Tayyip Beyin değil SİHA’yı yapanların başarısı. Uçakları var, motoru nerede? Eskişehir’de devletin jet motor fabrikası var, modeller üretilmiş. Bir tanesi bile uçaklara, helikopterlere takılmadı. Erbakan hocamızı mahkum eden mahkeme onun zamanında karar aldı.

Lokantada Henri Barkey ile yemek yiyen Kavala değil?

Hala ABD’nin etkisi altında mı?

ABD politikalarına karşı bir tavır sergilemiyor ve İsrail ile iç içe. Erdoğan şu anda İsrail’in Orta Doğu’daki tek dostudur.

BOP eş başkanı olduğunu söylemişti…

ABD’ye gidip geldikten sonra ‘Ben Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım’ dedi. Ama ne olduğunu anlatmadı, sonradan biz öğreniyoruz ki BOP’un esas adı Büyük İsrail Projesi. İsrail Nil’den Fırat’a kadar olan toprakların kendilerine vaat edildiğine inanıyor. Orada şu anda iskan edilen bizler dahil herkesi kendi topraklarında olmakla suçluyor. Tayyip bey BOP’un hala eşbaşkanı.

‘AKP’YE DESTEK VERİYORSAN ÇIK SÖYLE’

Muharrem Bey’in aday olmasının seçime etkisi ne olur?

Zarar veriyor. Muharrem Beyin böyle bir adımı neden attığını anlamıyorum. Bu mantıklı değil. AKP’ye destek veriyorsan çık söyle. Bu AKP’nin işine yarayan bir adım. Aklım almıyor. Böyle bir mantık doğru değil. Buna rağmen milletin sağ duyusunun hakim olacağını, birinci turda bu işin biteceğini ümit ediyorum.

SP tabanının Kemal Bey’e bakışı nedir?

Tabanımızda farklı tepkiler var. Bu farklı tepkileri dikkate alarak adım atma durumundayız. Ümit ediyoruz ki ciddi bir sapma olmaz. Çünkü tabanımız AKP’yi, Sayın Erdoğan’ı tanıyor. Bir, iki yıl içinde bir takım iddiaları ortaya atarak değişmiş gibi gözükmek kimseyi kandırmaya yetmez.

Kemay Bey ‘helalleşme’ diyor, SP tabanının beklediği helalleşme var mı?

Helalleşmeden, ‘Biz geçmişte iktidarda olduğumuz dönemlerde yanlış adımlar atmış olabiliriz. Bunlardan rücu ediyoruz’ ben bunu anlıyorum. Gelin Türkiye’de barışalım. Ben yaklaşımını önemsedim. Bunun için de yaklaşıma bir yanıt olarak kendisini ziyaret ettim. Erbakan hocamızı anma programına çağırdım. Orada yaptığı konuşma tarihi bir konuşma idi. Kudüs’le ilgili mitingimiz olmuştu. Oraya da geldi. Muazzam bir konuşma yaptı. Bu şunu gösteriyor, klasik bir CHP anlayışından çıkmalı, milletin bütünüyle barışmalıyız. İnançlı kesime karşı bir tavır sergilememeliyiz.

CHP’de başörtülü partililer, yöneticiler var, bunun tabanınızda etkisi olur mu?

Elbette olur. Kemal Beyin bu yaklaşımı bizim tabanımız tarafından da görülüyor. Bizimle yüzde 100 aynı olmayabilir. Bugün AKP ile uyuşmadığımız nokta uyuştuğumuzdan fazladır. Onlar başörtüsünü serbest bıraktılar, Allah razı olsun, teşekkür ederiz. Ama diğerleri ne olacak? İslam güzel ahlakı emreder. Siz her şeyi bırakacaksınız görünüşle ilgili konularda ahkam keseceksiniz. Güzel ahlakın başı adalettir. Adalet olmadan devlet olmaz. Dürüst olacaksınız. Yemeyeceksiniz, yedirmeyeceksiniz, yetim malına el uzatmayacaksınız.

Bunlar mı yapılıyor şu an?

Maalesef. ‘Yolsuzluk, hırsızlık değildir’ diye fetva veren hocalar olmuş, üzüldüm. Aynı olmayabilir ama aynı neticeyi doğurur. Emanete hıyanet etmek, iftira etmek bunların hepsi güzel ahlakın içinde. Çıkıyorlar, ağza alınamayacak laflar söylüyorlar. Ben aynı şekilde yanıt veremem ki. En ağır küfrü söylemiş, ben onun seviyesine düşemem ki.

AKP ile ilgili ‘uyuşmazlık’ ifadesini kullandınız, nedir uyuşmazlıklar?

Depremde Malatya’ya gittik. Malatya’nın en önemli simgesi Cumhuriyetin başlarında kurulan Sümer Bank tesisi idi. Artık yok. Tütünü yasaklıyorsunuz. Birçok yerde tütün ekimi önemliydi. Çiftçi para kazanıyordu. Sigara içmem, içilmesini de tavsiye etmem. Ama birileri içiyorsa ille de ABD’den sigara getirmeyi de hiç doğru bulmam. Tekel’in fabrikalarını yıktılar. Nuri Demirağ önemli bir isim. Atatürk, Demirağ soyadını yaptığı demir yolu nedeniyle veriyor. Orduya uçak almak için Demirağ’dan yardım istemişler. ‘Ben uçak alımı için yardım etmem’ demiş, Gelenler bozulmuş. Kapıdan çıkarken demiş ki ‘Bir dakika, ben size uçak almak için para vermem ama siz bana derseniz ki ‘bu uçağı yapar mısın?’, yaparım’ demiş ve yaptı. Ama bugüne getirilemedi. Türkiye’ye çok büyük zararlar verildi. Neden bu kadar şeker fabrikası kapatıldı? İlk kez şeker ithal ettik. Hani kalkınmıştık. Anadolu neden boşaldı. İstanbul’da 20 milyon nüfus var.

ABD yapımı ‘Türk Demokrasi Projesi’