Erdoğan, Berlin’de Almanya Cumhurbaşkanı ile görüştü! ‘Soğuk karşılama’

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 6:33 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 6:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyaretinde ilk olarak mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile Bellevue Sarayı’nda görüştü. Alman basını görüşmeyi ‘Erdoğan’a Bellevue Sarayı’nda soğuk karşılama’ başlığıyla gördü. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanlığı Bellevue Sarayı’na gelişinde Steinmeier tarafından karşılandı. Erdoğan ve Steinmeier, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.

Erdoğan ziyaret anısına hazırlanan şeref defterini imzaladı. Daha sonra baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Steinmeier, heyetler arası görüşmeye de başkanlık etti.

Erdoğan Almanya’ya gitti! Masada üç başlık var

BILD: ERDOĞAN’A BELLEVUE SARAYI’NDA SOĞUK KARŞILAMA

Bunun Erdoğan’ın son 3 yıl içinde gerçekleştirdiği ilk Almanya ziyareti olduğuna dikkat çeken Bild gazetesinin aktardığına göre, Steinmeier, Erdoğan’ı yerel saatle 15.20 sıralarında Bellevue Sarayı’nın kapısında karşıladı.

Duvar’ın aktardığına göre Bild “Erdoğan’a Bellevue Sarayı’nda soğuk karşılama” başlıklı haberinde, Erdoğan ve Steinmeier’in tokalaşırken kameralara poz verdiğini, yüzlerinde ciddi bir ifade olduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, iki liderin birbirine sarılmadığına ve hoşbeş etmediğine de dikkat çekildi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Erdoğan, ziyareti kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısına katılacak Erdoğan, baş başa görüşmeye ve heyetler arası çalışma yemeğine de katılacak.

Ezhel’in ‘Erdoğan’ paylaşımı gündem oldu!

ALMAN GAZETESİNDE ‘EY ALMANYA’ BAŞLIĞI

Bu arada Alman gazetesi Süddeutsche haberleri ve yorumlarıyla Erdoğan’ın ziyaretini Türkçe “Ey Almanya” başlığıyla mercek altına alınmıştı. Haberde “Türkiye Cumhurbaşkanı Almanya’ya geliyor – ve herkes teyakkuzda” denilmişti.

Berlin’de herkesin Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin “büyük risk barındırdığının” bilincinde olduğuna işaret edilen haberde, bununla birlikte, göç konusunda olduğu kadar, Ukrayna’dan Azerbaycan ve Gazze’ye uzanan pek çok ihtilafta Erdoğan ile konuşmaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti.

Haberde, “Erdoğan atıp tutuyor, öfkeleniyor, birçokları için de elverişli bir düşman. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir pragmatist, bir stratejist ve yıllardır da büyük ölçüde güvenilir oldu. Her halükarda önemli” tespitine yer verilmişti.

Türkiye ekonomisinin acilen yurtdışından sermayeye ihtiyaç duyduğu, bu yüzden de görüşmelerde sadece Gazze konusunun değil, ekonomik konuların da öne çıkmasının beklendiği şu sözlerle aktarılmıştı: “Türk Cumhurbaşkanı Berlin’de Gazze ve büyük ihtimalle de Euro hakkında konuşmak istiyor.”