Erdoğan Almanya’ya gitti! Masada üç başlık var

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 2:52 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 2:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günübirlik Almanya’ya gitti. Görüşmelerde üç kritik başlık masaya yatırılacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında özel uçak “TUR” ile 13.20’de Almanya’nın başkenti Berlin’e hareket etti.

Erdoğan’ı, Esenboğa Havalimanı’ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da Berlin’e gitti.

Özgür Özel: Bu devlette güvercin katillerine nefes aldırırsam namussuzum

ALMAN MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞECEK

Erdoğan, günübirlik ziyareti kapsamında Berlin’de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından Şansölyelik Binası’nda karşılanacak Erdoğan, baş başa görüşeceği Scholz ile ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

Ogün Samast kayıplara karıştı! Baba ‘Haberim yok’, muhtar ‘gittiler’ dedi

MASADA ÜÇ BAŞLIK VAR

Görüşmelerde masaya yatırılacak 3 kritik başlıktan ilki İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddeti artan ve insan hakları ihlalleri içeren saldırıları olacak. Erdoğan, sivil ölümlerinin her geçen dakika arttığına dikkati çekerek, savaş suçları işleyen İsrail’in uluslararası mahkemelerde cezalandırılması yönünde çalışacaklarını vurgulayacak, ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için destek beklediğini dile getirecek

İkinci önemli başlık, Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması olacak. Bu çerçevede Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ve vize serbestliği konuları öncelikli olarak ele alınacak. Erdoğan’ın görüşmelerde, Gümrük Birliği revizyonunun hem Türkiye’ye hem AB’ye kazanç getireceğine dikkat çekmesi, ayrıca vize serbestisinin hayata geçirilmesi için AB’nin samimi bir çaba ortaya koyması ve Türk vatandaşlarının vize almalarını geciktiren engellerin kaldırılması beklentisini dile getirmesi bekleniyor. Görüşmelerde masaya gelecek üçüncü önemli başlık ise AB-Türkiye göç anlaşması olacak.

Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik kararı: Tahliye olacak