Erdoğan: Avrupa’da ücretli yapıyorlar, biz tek kuruş almadık

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 5:13 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 5:31 pm

Sakarya’da toplu açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinde Covid-19 aşısının ücretli yapıldığı iddiasını sürdürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Avrupa ülkelerinde Covid-19 aşısının ücretli yapıldığı iddiasını sürdüren Erdoğan, “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro. Bu şekilde para alarak yapıyorlar” dedi.

Erdoğan, “Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahil aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan 1 kuruş almadık. Bize nasihat ettiler, ‘Ya böyle de olmaz, belli bir bedel alın’ dediler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan geçtiğimiz hafta da İngiltere’de aşıların ‘100 sterlin ücretle yapıldığını’ ileri sürmüştü.

ANCAK AŞI AVRUPA’DA DA ÜCRETSİZ 

Avrupa Birliği’nin en büyük beş ekonomisi olan Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda’da da Covid-19 aşıları ücretsiz olarak uygulanıyor.

Hatta 16 Ocak 2021’de İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti NHS’in İngiltere şubesine ait internet sitesinde yayımlanan duyuruda, NHS ve güvenlik güçlerinin, aşılama kampanyasından faydalanabilecek dolandırıcılara karşı bilinçlendirmek üzere bir kampanya başlattıkları belirtildi.

TIKLAYIN – Erdoğan’dan Tank Paleti Fabrikası açıklaması: Evet Katar buranın yüzde 49 ortağıdır