Erdoğan arşivinden ‘alım gücü’ çıktı! “Saf olma kendine gel”

Yayın tarihi: 14 Aralık 2022 Çarşamba 10:02 am - Güncelleme: 14 Aralık 2022 Çarşamba 10:02 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Refah Partisi döneminde yaptığı alım gücü konuşması yıllar sonra yeniden gündem oldu.

İktidar, hatalı ekonomi politikaları yüzünden vatandaşı derin bir yoksulluğa mahkum ederken, kriz her geçen gün giderek büyüyor.

Vatandaşın alım gücü günden güne erirken, troller ve bazı AKP’li siyasetçiler “Ekonomimiz uçuyor” söylemleriyle krizi görmezden geliyor.

ERDOĞAN’IN ARŞİVİ AÇILDI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Refah Partisi döneminde yaptığı bir ‘alım gücü’ konuşması yıllar sonra yeniden gündeme geldi.

Erdoğan’ın videoda yaptığı konuşmada Almanya ile Türkiye’de çalışan “İşçi Ahmet” üzerinden yaptığı kıyas yaptığı görüldü.

Alım gücü farkı! “Asgari ücretle Almanya’da 8 bin 231, Türkiye’de 2 bin 619 yumurta alınıyor”

“SAF OLMA KENDİNE GEL”

Erdoğan, Almanya’da çalışmayan bir işçinin Türkiye’de çalışan bir işçiden 1280 kere daha fazla huzur içinde yaşadığını belirterek şunları söylüyor: “Almanya’daki çalışmayan işçi Ahmet Türkiye’deki çalışan işçi Ahmet’ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor. Ama benim saf kardeşim de diyor ki, doğru ya hakikaten Almanya’da 1 mark. 1 mark kaç para şimdi 1200 lira, eee bizde benzin 1125 lira bak bizde benzin daha ucuz. Saf olma, kendine gel. Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür.”

Yönetmeliğe aykırı atamalarıyla gündeme gelen Hülagü, Erdoğan’ın başdanışmanı oldu