Erdoğan Almanya’ya gidiyor

Yayın tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma 6:34 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2023 Cuma 6:37 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17-18 Kasım tarihlerinde Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu.

Türkiye-Almanya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu’nun (ETOK/JETCO) eş başkanlığını yürüten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17-18 Kasım tarihlerinde Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Türkiye-Almanya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (ETOK/JETCO) IV. Dönem toplantısına ilişkin protokol için Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile aynı zamanda Federal Almanya Başbakan Yardımcısı da olan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck tarafından imzalandı. Toplantılar için Ankara’da bulunan Habeck, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de görüştü. Robert Habeck, toplantıların ardından Almanya Büyükelçiliği’nin organizasyonu ile Atakule’de bir davet verdi. Davete, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da katıldı.

Haber 7’de yer alan habere göre Habeck’in davetinde gazetecilerle sohbet eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17-18 Kasım tarihlerinde Almanya’ya resmi ziyarette bulunacağını, gündeminde Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunun da olacağını da duyurdu.

Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması: AYM kararı ortada, Meclis gereğini yapacak