Erdoğan’dan işsizlik yorumu: Her üniversite bitirenin iş sahibi olması diye bir şey yok

Yayın tarihi: 18 Eylül 2019 Çarşamba 12:52 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2019 Çarşamba 1:34 pm

Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, vakıf üniversitelerine yönelik “Adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmış ticari olarak çalışıyorlar” eleştirisinde bulundu. Ayrıca Erdoğan, güvenli bölge konusunda ABD’ye yeniden iki haftalık süre verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan kritik ‘Güvenli Bölge’ açıklaması: Süre verdi!

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“En büyük adaletsizlik eğitim öğretim hayatındaki adaletsizliktir. Çünkü bunun telafisi çok zordur. Eğitim öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık, bu rakamı 161 milyar liranın üzerine çıkardık.. 16 kat harcama yaparak eğitimde çok yol kaydettik.

Erdoğan: Güvenli bölge olmazsa kapıları açarız…

BİLİM ODAKLI YAPI İDDİASI

Ülkemizin yönetim sistemini değiştirirken en çok hassasiyet gösterdiğimiz alanlardan biri de eğitim öğretim. Bir dönem evlatları kıyafetleri nedeniyle okula alınmayan Türkiye’den bugünkü bilim odaklı yapıya geldik.

BURS AÇIKLAMASI

Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni tabii bir zam daha gelecek.

İŞSİZLİK ÇIKIŞI

Efendim ‘işsizlik var’, olabilir. Her üniversite bitirenin iş sahibi olması diye bir şey yok

ABD İLE GÜVENLİ BÖLGE

Dün Putin ve Ruhani ile Astana platformunun beşinci zirvesini gerçekleştirdik. Suriye’deki insani ve siyasi kriz konusunda önemli kararlar aldık. En önemli kararlardan biri Anayasa Komitesi üyelerinin onaylanmasıdır. Komitenin oluşumundaki tüm pürüzler giderildi. İdlib’deki sıkıntılı durumun giderilmesi için görüş birliğine varıldı. İfade ettiğimiz gibi iki hafta içerisinde sonuç çıkmazsa kendi hareket planlarımızı devreye sokacağız.

DÜNYADA BENZERİ YOK

Avrupa ülkelerinden İdlib ve Fırat’ın doğusu konusunda güçlü bir destek bekliyoruz. Laf bizi doyurmuyor. İcraat bekliyoruz. Şu anda bizler 3.6 milyon mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Dünyada bunun benzeri yok. Batı da bunun benzerini yapması lazım. İdlib’de bunu yapmazsak bu yükü kaldıramayacağımızı açıkça söylüyoruz.

Önümüzdeki aylarda yaşanacak gelişmeler, Suriye krizinin suhuletle mi çözüleceği, yoksa derinleşeceği mi hususunda belirleyici olacaktır. Türkiye olarak kendi güvenliğimiz ve Suriyeli kardeşlerimizin geleceği için ilkeli tutumumuzu devam ettirmekte kararlıyız.