Erdoğan: 14 Mayıs tam anlamıyla tarihi bir yol ayrımı

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 4:09 pm - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 4:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin ruh kökünden beslenmeyen bu asalakları kendi hırsları ve ihtiraslarıyla baş başa bırakıyoruz” sözleriyle muhalefeti hedef aldı, 14 Mayıs seçimlerine değindi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı 52. Genel Kurulu’nda seçimlere ilişkin konuştu, muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan, “Tek parti faşizmi özlemiyle yaşayan, hatta ‘Allahuekber’ lafzına bile tahammül edemeyen bir avuç kendini bilmezin sizlerin bu samimiyetinden rahatsızlık duyduğunun farkındayız. Milletin derdiyle dertlenmeyen, milletin ruh kökünden beslenmeyen, hayırlı hiçbir iş yapmadıkları gibi yapılmasını da istemeyen bu asalakları kendi hırsları ve ihtiraslarıyla baş başa bırakıyoruz” diye seslendi.

Bakanlar için artık çok geç! ‘Yasal olarak aday olmaları mümkün değil’

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

‘ASALAKLARI KENDİ HIRSLARI VE İHTİRASLARIYLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ’

Tek parti faşizmi özlemiyle yaşayan, hatta ‘Allahuekber’ lafzına bile tahammül edemeyen bir avuç kendini bilmezin sizlerin bu samimiyetinden rahatsızlık duyduğunun farkındayız. Milletin derdiyle dertlenmeyen, milletin ruh kökünden beslenmeyen, hayırlı hiçbir iş yapmadıkları gibi yapılmasını da istemeyen bu asalakları kendi hırsları ve ihtiraslarıyla baş başa bırakıyoruz.

Fahrettin Altun’un Erdoğan’dan ‘azar yiyip’ tarifeli uçakla Ankara’ya döndüğü iddiası

’14 MAYIS TAM BİR MANASIYLA TARİHİ BİR YOL AYRIMINA DÖNÜŞMÜŞTÜR’

Büyük ve güçlü Türkiye idealimizle yürüttüğümüz mücadelemizde pek çok imtihandan geçtik. Şimdi ülke, millet ve dünyanın dört bir yanında gönlü bize dönmüş kardeşlerimizle yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Her seçim önemlidir ama 14 Mayıs seçimleri içerideki saflaşma ve bölgesel gelişmeler bakımından tarihi bir yol ayrımına dönüşmüştür. 14 Mayıs’ta da bizler milletimle beraber bu zaferi perçinlediğimiz anda yeni dönem başlayacak. Ülkemin dünyada oturduğu farklı konumu ispatlayacaktır.

’14 MAYIS’A ASLA İHTİRAS PENCERESİNDEN BAKMIYORUZ’

Terör örgütleriyle el ele yürüyen insanlardan ülkemize, milletimize, vatanımıza herhangi bir fayda gelebilir mi? Terör örgütleriyle dirsek dirseğe. Bunlar ülkemize ne kazandıracaklar? Milletimizin yüksek feraseti bu işi çözecektir. Bu sinsi niyetlerini beyanlarında en üst düzeyde ortaya koyuyorlar. 14 Mayıs’a asla ihtiras penceresinden bakmıyoruz. Biz siyasette de hayatta da o safhaları aşalı çok oldu.

Ülkemizi demokrasi ve kalkınma mücadelesinde bin bir emekle geldiği yerin gerisine düşürmemek, Türkiye Yüzyılı’nın inşasını başlatmak dışında amacımız yoktur. Türkiye’nin kaybedecek tek bir anının olmadığına inanıyoruz. İnsanlarımız deprem bölgesinde hayata yeniden sarılmaya çalışırken birileri bambaşka alemlerde yaşıyor. Ülkenin kaderini koltuk kavgasından kaldırıp, etraflarına bakmayan bu zihniyetin insafına terk edemeyiz. Bölücü örgütün siyasi uzantıları dahil tüm marjinal yapılarla iş tutmaktan çekinmeyenlere bu milletin geleceğini emanet edemeyiz. Bu kifayetsiz muhterisleri hep birlikte sandığa gömeceğiz.”

Erdoğan bu kez depremzedelere oyuncak fırlattı