Epic Games, Google’a saldırmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 11 Ekim 2022 Salı 2:40 pm

Epic Games ve Match Group, Google’a karşı açtığı davaları arama devi aleyhindeki ek iddiaları da içerecek şekilde genişletmeye çalışıyor.

Cuma günü Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’ndeki bir federal mahkemeye sunulan bir önergede iki şirket, Google’ı rakip Android uygulama mağazaları oluşturma araçlarına ve geliştiricilere ödeme yapmakla suçladı. Özellikle Epic Games ve Match, Project Hug gibi anlaşmalara işaret etti. Epic tarafından geçen yıl yapılan bir şikayete göre, daha sonra “Uygulamalar ve Oyunlar Hız Programı” olarak adlandırılan girişim, Google’ın Android’in en popüler geliştiricilerinden bazılarını Play Store’da tutmak için milyonlarca dolar harcadığını söyledi.

Epic Games

Bu anlaşmaya göre, geliştiricilerin rakip uygulama mağazalarına olan ürün geliştirmelerini durdurdu. Bu da Google’ın birincil ABD antitröst yasası olan Sherman Yasası’nı “kendi başına” ihlal etmesi anlamına geliyor.

Epic ve Match’in iddialarını dayandırdığı program, geliştiricilere yeni veya güncellenmiş içerik yayınladıklarında Google Play kullanıcılarına avantajlar ve erken erişim sağlamaları için teşvikler sağlıyor.

Burger King mobil uygulaması yüzünden tepkilerin odağında!