Enver Aysever’den siyasilere destek çağrısı! “TELE1’i kaybederseniz seçimi de kaybedersiniz”

Yayın tarihi: 18 Ekim 2022 Salı 10:20 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 1:54 pm

Enver Aysever, iktidarın sansür aracı RTÜK’ün TELE1’i 10 gün karatmak istemesine karşı siyasilere, gazetecilere ve yurttaşlara destek çağrısında bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TİP Milletvekili Serra Kadıgıl’in açıklamaları nedeniyle TELE1’e 10 gün ekran karartma cezası vermek istiyor.

Gazeteci Enver Aysever, TELE1 ekranlarında tüm siyasi liderlere, gazeteciler ve yurttaşlara çağrıda bulundu. Aysever, “TELE1’e kaybederseniz seçimi de kaybedersiniz” dedi. Aysever şunları dile getirdi:

“Bu yasa çıktığında bir anlamda kaderine terk edilmiş olanlar bir anlamda toplumda terk edilmiştir.

Bugün Türkiye bu baskı bu zorbaca uygulamaya karşı hakiki bir ses vermediği takdirde bu işin içinden çıkma durumu yok.

RTÜK’ün TELE1’i karartma planına karşı Merdan Yanardağ’dan direniş çağrısı!

“ÇAĞRI YAPIYORUM”

Buradan çağrı yapıyorum. Türkiye’de demokrasiye inanan tüm yurttaşlar. Ses verin. İkincisi yarın ki oylama öncesi halkı ve kin nefrete yöneltmekle suçlayacaklar bilmiyorum. Kaç tane CHP’li kaç İYİ Gelecek Partili, DEVA Partili, Saadet Partili Demokrat Partili, HDP’li, TİP’li, SOL Partili kim varsa…

“KAÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VARSA”

Türkiye’deki tüm siyasi renkler. Buradan tüm çıkarttığımız tüm siyasi renkler bizimle yıldızı barışsın barışmasın hiç değilse buradan konuştuğu için bile. Kaç büyükşehir belediye başkanı kaç vekil kaç İzmir Ankara meclisi üyesi bize bağlanacak merak ediyorum. Şimdi konuklarımızı tek tek alacağım konu bu. çağrı yapıyorum hodri meydan diyorum.

Sayın İmamoğlu Sayın Yavaş Adana Mersin Hatay Eskişehir Türkiye’deki tüm belediye başkanları…

“BÜTÜN GENEL BAŞKANLAR YAYINA BAĞLANIN İSTEMİYORSANIZ TWEET ATIN BU SAMİMİYET TESTİNİ GEÇİN”

Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener bütün genel başkanlar lütfen yayına bağlanın. Benimle konuşmak istemiyorsanız gelin Selin ile konuşun. Bağlanmak istemiyorsanız tweet atın. Bu samimiyet testini hep beraber gecelim.

Kamuoyunu oluşturalım ki yarın oy kullanacaklar bu insanları arkasında halk var desin. Ama kulağınızın üzerine yatacaksanız ama yok burada ne olup bittiği çok önemli değilse ya da bizim kimsenin arabasına binip konuşmayacağımızı bildiğiniz için yahu bunlar başlarına ne gelirse gelsin mi diyorlar bilmiyorum…..

“KRT FOX, HALK TV…”

KRT, FOX, Halk TV’de ne yapıldığını bilmiyorum lütfen yazın. Ama en çok bizimle en çok aynı yerde olduğunu söylenen KRT ve Halk TV’nin duyarlılık göstermesini istiyorum..

“TUNCAY ÖZKAN, CAFER MAHİROĞLU YAYINA BAĞLANABİLİR”

Tuncay Özkan Bey yayına bağlanabilir Cafer Mahiroğlu yayına bağlanabilir. Eğer varsa şu kadarcık geçmişten gelen hukukumuz varsa bağlanın. Mahiroğlu bağlansın kader ortaklığı yapıyoruz desin.

“CELEBE BOYNUMUZU UZATMAYALIM”

Bizim programcılarımızda bağlansın. Birer cümle kuralım. Nazım’ın dediği gibi celebe boynumuzu uzatmayalım.

“SAYIN GENEL BAŞKANLAR BURAYA BAĞLANDINIZ DİYE BİR ŞEY OLMAZ”

Eğer bugün bu tweetler gelmiyorsa sayın genel başkanlardan özellikle rica ediyorum. Bir şey olmaz buraya bağlandınız diye. Bir cümle edin haber yapalım

Ben yarın 11’de geldiğimde buraya Türkiye’nin muhalefeti  olduğunu bileyim.

“TÜRKİYE’DEKİ SEÇMENLERİN BİR SOLUK BORUSUNA SAHİP ÇIKTIĞINI BİLSİNLER”

Yarın kararı alacaklar Türkiye’deki seçmenlerin böyle bir soluk borusuna sahip çıktığını bilsin buna göre kararı alsın. Bizim için atmayın burada emekçiler var. Onlar için tweet atın. Bir kerecik olsun açı destek verin.

“BÜTÜN GAZETECİLERE DUYURUN”

Bugün grup başkanvekilleri dahil olmak üzere destek versin. Unutmayın ben Halk TV’deyken sevgili Ayşenur Aslan’dan dolayı böyle bir kumpas kurulmuştu. Büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Cafer Mahiroğlu ile arkadaştık günlerce düşündük kanal nasıl çıkar diye. Şimdi o kanal yarışıyor. Siz izliyorsunuz duyurun lütfen Halk TV’nin sahibine de duyurun. KRT’ye de bütün gazetecilere de duyurun.

“YAYIN GELMEK İSTEYEN HERKESİ ÇAĞRIYIORUM”

İstiyorsa bütün gazeteciler de buraya gelebilir yayına gelsinler. Yarın yayına gelmek isteyen herkesi çağırıyorum.

“TELE1’İ KAYBEDERSENİZ SANDIKTA KAYBEDERSİNİZ”

Ama samimiyet ile söylüyorum hiç kimse sahip çıkmayacaksa biz yine sözümüzü söylemeye devam ederiz ama bilin ki TELE1’i kaybederseniz sandıkta kaybedersiniz. Hiç kuşkum yok.

Daha ileriye gidiyorum defalarca çağrı yaptık. Adalet ve Kalkınma Partisi ve sayın Bahçeli olmak üzere herkes buraya çıkarabilir dedik. İnanın bana başka yerde ses veremeyen insanları burada ağırlamaya hazırız.

TELE1’i kaybedersek Türkiye’yi kaybetmiş oluruz.

“SAMİMİYET TESTİ”

Bu desteği verin Twitter’dan değerli RTÜK üyelerinin de hepsinin gazetecilik geçmişi var. Burada gazeteciliğe aykırı bir şey yapılıyorsa Merdan Bey kapatacak kanalı. Samimiyet testi. Bizimle kardeş kurumlar olduğunu söyleyen kanalların sahipleri tweet atsın.

Bütün siyasiler bu testtedir. Sayın Akşener yarın grup konuşması yapacak. Önden burada giriş yapsın. Sayın Kılıçdaroğlu arasın…

Bugün bu kamuoyu boğazının sıkılması istendiğinde ses vermeli. Bugün TELE1 kaybederse 8 ay sonra seçimi kaybederseniz hiç kuşkunuz olmasın”