Engin Altay’dan Bahçeli’ye tepki! “Millet Kızılay’a da AFAD’a da güvenmiyor”

Yayın tarihi: 14 Şubat 2023 Salı 5:07 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2023 Salı 5:08 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AHBAP ve Oğuzhan Uğur’u hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgesinde gönüllü olarak çalışan Haluk Levent’in kurduğu AHBAP derneği ve Oğuzhan Uğur’un sahibi olduğu Babala TV’yi hedef aldı. Bahçeli, “Devletin yetişemediği ne vardır ki Ahbapçılar ve Babalacılar kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarların artık TV’lerde yer almaması lazımdır!” dedi.

Bahçeli’nin çıkışına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şunları söyledi:

AHBAP hedefte. Neden? Millet Kızılay’a da AFAD’a güvenmiyormuş. Kızılay’ı itibarsızlaştırmışsınız. Kovid döneminde yapılan yardımlara çökmüşsünüz. Devleti liyakatsiz beceriksiz bir sürü yandaşla doldurmuşsunuz. Millet verdiği paranın veriliş amacına harcanmasıyla ilgili bir tereddüt yaşıyor ve AHBAP’a yardım yapıyor.

Devlet Bey (MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli), ‘Devlet nerede?’ diyen mağdurlara esmiş gürlemiş. Muhalefete, mağdurlara hakaret ediyor. AHBAP’ı hedef gösteriyor. Devlet Bey ‘Devlet nerede?’ kavramını kim soktu biliyor musun? 1999 depreminde Tayyip Erdoğan soktu. Hem de beşinci saatte Devlet her şeyiyle oradaydı. ‘Devlet nerede?’ demek Tayyip Erdoğan söyleyince haklı bir çıkış, karşıtları söyleyince ‘ihanet, hainlik, teröristlik, bölücülük’. Devlet bizim devletimiz. Erdoğan’ın ya da Bahçeli’nin devleti değil.

Oğuzhan Uğur’dan kendisini hedef alan Bahçeli’ye yanıt