Engin Altay: Renk renk terör örgütleri sınırımızda kol geziyor

Yayın tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe 8:19 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe 8:19 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM basın toplantısında sınırdaki terör saldırılarına yönelik “Renk renk terör örgütleri 900 kilometrelik sınırımızda kol geziyor. Bu 900 kilometre sınırımızda PKK’sından, YPG/PYD’sine, IŞİD’ine HTŞ’sine, ÖSO’suna cirit atan örgütlerle kahraman ordumuz baş ediyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin dış politikasına ve peş peşe gelen terör saldırılarına tepki gösteren Altay, “Erdoğan’ın inadı ve kandırılmışlığı uğruna bu faturayı ödüyoruz.” dedi.

Altay, şunları söyledi:

“KANDIRILMA ÜZERİNE BAŞLAYAN MECRADAN SIYRILMIŞ DEĞİLİZ”

Türkiye’nin özelde Suriye ile ilgili politikaları tam 10 yıldır yanlış içerisinde, zikzak içerisinde kandırılma üzerine başlayan bir maceradan daha sıyrılmış değiliz. 900 kilometre uzunluk, ortalama 25, 30 kilometrelik bir derinlik Türkiye’ye yönelik muhtelif terör örgütlerinin cirit sahası haline geldi. Kol geziyor. Renk renk terör örgütleri 900 kilometrelik sınırımızda kol geziyor. Bu 900 kilometre sınırımızda PKK’sından, YPG/PYD’sine, IŞİD’ine HTŞ’sine, ÖSO’suna cirit atan örgütlerle kahraman ordumuz baş ediyor.

“ERDOĞAN’IN İNADI VE KANDIRILMIŞLIĞI UĞRUNA FATURAYI ÖDÜYORUZ”

Şehitlerimiz oluyor. Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin, al bayraklı tabutlarla baba ocaklarına gelmesi, ocaklara, evlere ateş düşürüyor. Ama bununla mücadele edeceğiz. Bunda bir tereddüt yok. Sorun şurada; ne uğruna bu faturayı ödüyoruz. Tekrar söylüyorum. Erdoğan’ın inadı ve kandırılmışlığı uğruna bu faturayı ödüyoruz.

“HEM ABD’DEN HEM RUSYA’DAN İCAZET BEKLİYORSUN”

Ordunun görevi terör örgütleri ile mücadele etmektir. Ediyor, Allah razı olsun. Hükümetin görevi ne? Terör örgütlerinin arkasındaki devletlerle mücadele etmektir. Bu mücadele bazen diplomatik zeminde, bazen uluslararası platformlarda olur. Hayır bu yok. Ordu mücadele etsin teröristlerle biz de şehitler gelince ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez.’ Bizim inancımızda şehitler ölmez. Türkiye’yi de bölmeye kimsenin gücü yetmez. Ama bu işten bu yanlışlardan bedeli çok ağırlaşan bu yanlışlardan dolayı Suriye siyasetini özelde iç politikaya alet etmek de büyük tutarsızlıktır. İhanettir. Erdoğan’a soruyorum, asker görevini yapıyor, savaşıyor. Terör örgütlerine inlerinde tepesine çöküyor, inlerini onlara mezar ediyor. Güzel, sen ABD ve Rusya ile ne yapıyorsun? Buna cevap ver bakalım. Burnumuzun dibinde Karkamış’a roket atılıyor. Kara harekâtı yapacağız, yapacağız. Ne bekliyorsun hem ABD’den hem Rusya’dan icazet bekliyorsun. Olur bekliyorsun.

“BAY KEMAL SANA 10 YILDIR SÖYLÜYOR”

Ha bu arada Rusya’dan sana farklı bir sinyal de geldi tabi. Ne diyor Rus Dışişleri Bakanlığı Suriye Özel Temsilcisi, ‘Türkiye Suriye yakınlaşması Putin için öncelik’ imiş. Bak bak bak. Beyefendinin birkaç gündür de ‘gideriz, görüşürüz, ebedi küslük olmaz’ laflarının niye söylendiğini anlıyoruz. Bay Kemal sana 10 yıldır Suriye merkezi yönetimi ile diyalog kurmadan bu işi çözemezsiz, 900 kilometre uzunluğundaki sınırı Türkiye için bir tehdit olmasını önleyemezsin diyordu. Elinin tersi ile itiyordun. Şimdi ne oldu, Putin için öncelikmiş Erdoğan, Esad diyaloğu. Hadi hayırlı olsun. Putin için önemli ise Erdoğan yapar onu.

“VAH VAH”

Dört buçuk milyon sığınmacı Türkiye’de. Bakan açıkladı, 45 milyar dolar Türkiye bu iş para harcadı diye. Çok büyük bir para. Bu para ile Türkiye’de hiçbir konutu deprem karşısında riskli hale bırakmazdık. Depremde riskli bir konutumuz kalmazdı. Sınırlar yol geçen hanı. Hem Türkiye’nin sınır, sınırın öbür tarafı hem Türkiye’nin içinde her renkten terörist, terör örgütü var. Sen Türkiye’nin hak ve menfaatleri için değil Putin’in önceliği olduğu için Suriye ile yakınlaşacaksan vah ki vah. Biz 10 yıl önce söylediğimiz yerdeyiz. 10 yıl önce Bay Kemal dedi ki Suriye merkezi yönetimi ile görüş kardeşim. Şimdi de Bay Kemal diyor ki Suriye merkezi yönetimi ile görüş. Ama bunu Putin’in önceliği olduğu için değil, Türkiye’nin hak ve menfaatleri olduğu için; ocaklara, evlere ateş düşmesin diye. 4 buçuk milyon Suriyeli sığınmacı sayısı 6 milyona çıkmasın diye. Harcadığımız 45 milyar dolar 60 milyar dolara çıkmasın diye yap.

CHP, yeni asgari ücret beklentisini açıkladı!