Enerji Bakanı Isparta’nın faturasını muhalefete çıkardı

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 4:09 pm

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta’da yaşanan elektrik kesintisi ile ilgili konuştu. Bakan Dönmez elektrik kesintisinde muhalefeti suçladı. Baka Dönmez, elektrik kesintisi olduğunda Ukrayna ve Bakü’de olduğunu söyledi.

Isparta’da yaşanan kar yağışının ardından şehrin genelinde elektrikler kesildi. Vatandaşların duruma isyan etmesinin ardından 72 saat sonra elektrikler geldi. İstanbul’da yaşanan kar yağışında İBB’yi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu suçlayan havuz medyası ve AKP’li troller ise saatlerce Ispartayı görmezden geldi. Herkesin nerede olduğunu merak ettiği Enerji Bakanı ise günler sonra Isparta’ya gitti. Bugün kamera karşısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, muhalefeti ve gazetecileri suçladı. Dönmez, gazetecileri ve muhalefeti ucuz siyaset yapmakla suçladı.

ABD’yi gören Sabah Gazetesi Isparta’yı görmedi

Bakan Dönmez’in açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:
Olayın ilk ardından itibaren duruma müdahale ettik. Hummalı bir çalışma yaratıldı. Olay gerçekleştiğinde ben Ukrayna’da resmi seyahatteydim. Ardından Bakü’de bir toplantıya katıldım. Döner dönmez hiç vakit kaybetmeden Isparta’ya gittik.

MUHALEFETİ SUÇLADI

“Sahada halen çalışan arkadaşlar var. Kamu kuruluşlarımız da “mücadelesini veriyor. Orada bulunan personel sayımız 1000. Biz sahada çalışırken sosyal medyada ve televizyonlarda haberler yapıldı. Mağduriyetten siyaset yapanlar ucuz siyaset yaptı.

FATURALAR ERTELENDİ

“Bir hafta boyunca okuma işlemi yapılmayacak, faturaların tahsilatını da bir ay süreyle erteliyoruz.”