En pahalı interneti hangi ülke kullanıyor

Yayın tarihi: 1 Mart 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi 9:21 pm

En pahalı internet araştırmaları büyük bir hızla devam ediyor. Ortaya çıkan sonuçlar hayret uyandırabilir cinsten. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Birçok kişi en pahalı internet hangi ülkede sorusunu sürekli olarak soruyor. Türkiye gibi ülkeler hedef listesinde ilk sıralarda yer alsa bile 2021 yılında bazı ülkelerde dijital yaşam kalitesi son derece kötü. Hem internetin pahalı olması hem de yavaş olması bunda büyük bir etkiye sahip.

Dijital yaşam kalitesi raporlarına göre internet fiyatlarının uygunluğu ve elektronik altyapı bazı ülkelerde çok kötü. Mesela Çin’de internete sahip olmak için sadece 40 dakika çalışılması yeterli oluyor. Nijerya’da ise aynı internet 34 saat çalıştıktan sonra elde edilebiliyor. Bu gerçekten de arada uçurum olmasına neden oluyor.

En pahalı internet

İnternet denilince elbette akıllara ilk olarak ev interneti geliyor. Ancak yapılan araştırmalar mobil internet verilerini de ortaya koydu. Öncesinde Türkiye’de ev interneti almak için 1 saat 55 dakika çalışılması gerektiğini söyleyelim. ABD’de ise 52 dakika çalışmak internet almak için yeterli.

Mobil internet ile ilgili en iyi rakam İsrail ve Azerbaycan’da. Herhangi birisinin mobil üzerinden internet alabilmek için İsrail’de sadece 17 saniye çalışması yeterli. Azerbaycan’da ise bu süre 19 saniye. Türkiye’de mobil internet sahibi olmak için 9 dakika çalışmak gerekiyor.

Yunanistan’da mobil internet alabilmek için 43 dakika Panama da ise 44 dakika çalışmak lazım. Burada bahsedilen elbette mobil 1 GB internet. İnternetin uygun fiyatlı olması ve sabit bir hıza sahip olması dijital yaşam kalitesini büyük oranda artırıyor. Umuyoruz ki internet herkes tarafından ucuz ve kaliteli bir şekilde kullanılır.

YouTube TV ‘yi internetsiz kullanmak isteyenlere müjde