Emre Kongar anlattı! AKP neden Merdan Yanardağ’ı hedef aldı?

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:59 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 11:59 pm

Sözleri çarpıtılarak tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın AKP iktidarı tarafından neden hedef haline getirildiğini Prof. Dr. Emre Kongar anlattı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Avukat Bilgütay Durna, Merdan Yanardağ ile görüşmesini anlattı!

Prof. Dr. Emre Kongar, Yanardağ’ın AKP tarafından hedef gösterilmesini, “Ergenekon olayı nedir? TSK’ni ele geçirmektir… Yanardağ daha bu mekanizmanın işletilmesinde kendilerinin önüne çıkan bir engel olarak çıkan yazar ve düşünür” sözleriyle anlattı.

Kongar’ın konuşması şöyle:

Dini kimliği kullanarak iktidarını pekiştirmek isteyen bir partinin devletle kendini özdeşleştirmesi parti eşittir devlet anlayışından hareket ederek hem kutsal devlet hem kutsal din kimliği….
Ergenekon olayı nedir? TSK’ni ele geçirmektir… Yanardağ daha bu mekanizmanın işletilmesinde kendilerinin önüne çıkan bir engel olarak çıkan yazar ve düşünür.
Merdan Yanardağ daima gerçeklerden yana olan Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine inanan, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetine yürekten inanan, Atatürk devrimlerine inanan bir gazeteci. Bu onları çok rahatsız ediyor. Merdan’ın en önemli özelliklerinden biri sosyalist olması… Bu ikisi birleşince anti emperyalist oluyor…
TELE1 Enflasyon ve sığınmacıların artık bir güvenlik sorunu olduğunu haline gelmesini topluma anlatılmasını sağlıyor.