‘Emniyettenim’ deyip polisinin gözü önünde araca uçan tekme atan saldırgan gözaltına alındı

Yayın tarihi: 22 Mart 2024 Cuma 12:54 am - Güncelleme: 22 Mart 2024 Cuma 9:51 am

Trafikte yol kesip bir aracın sürücüsüne saldıran kişinin, kendisini çeken vatandaşa ’emniyettenim’ dediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde olay yerine gelen trafik polisinin saldırgana müdahale etmemesi ve aracına bindirip göndermesi dikkat çekti. Olayın ardından gözaltına alınan saldırganın emniyet görevlisi olmadığı öğrenildi.

İstanbul’da akan trafikte bir aracın yolunu kesen kişi aşağı inip yolunu kestiği aracın sürücüsüne tehdit ve hakaret savurdu. Yoldan geçen vatandaş tarafından uzaklaştırılmaya çalışan kişi ’emniyettenim’ diyerek vatandaşı itekledi. Olay yerine gelen trafik polisinin ise olaya müdahale etmemesi dikkat çekerken saldırganı sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Saldırıya uğrayan sürücü ise trafik polisine “Senin gözünün içine baka baka benim camıma vuruyor” diyerek isyan etti.

GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, saldırıda bulunan M.D.’nin emniyetle bir ilişkisinin olmadığını belirledi. Gözaltına alınan M.D. hakkında adli işlem başlatıldı.

ALİ YERLİKAYA: ŞAHIS EMNİYET GÖREVLİSİ DEĞİL

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sosyal medyada yer alan ve “İstanbul’da bir şahıs kendisine korna çalan sürücünün önünü keserek camını yumrukladı” başlıklı görüntüler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce görüntülere yönelik inceleme yapılmıştır. Söz konusu şahsın akan trafikte bir başka aracı durdurup sürücüsünün üzerine yürüdüğü ve taşkınlık çıkarmaya çalıştığı görülmüştür. Kendisini emniyet mensubu olduğunu iddia eden şahıs emniyet güçlerimize yakalanmıştır. M.D. adlı şahsın emniyet görevlisi değil sivil vatandaş olduğu tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Din kültürü öğretmeni trafikte tartıştığı kadını yumrukladı! ‘Araçta çocuklarım var git’

 

Kaynak: TELE1