Emniyet ve Jandarma Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 7:23 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 11:58 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın cari açığı kapatmak için uyuşturucu parası kullandığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Jandarma Genel Komutanlığı ve EGM’nin dilekçeleri savcılığa ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir video yayımlayarak Türkiye’de ağır bir uyuşturucu salgını yaşandığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının cari açığı kapatmak için Türkiye’ye isteyerek ve bilerek kara para girişine izin verdiğini söyledi. CHP Lideri, “Kirli paraya, yani uyuşturucu baronlarının parasına göz yumarsan, onları Türkiye’ye davet edersen, onlara her türlü imkanı sağlarsan, doğal olarak sahipleri de o parayla birlikte Türkiye’ye gelir” ifadelerini kullandı.

Saray’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “göz yumduğunu” da sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de metamfetamin salgını var” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

AA’nın haberine göre; Jandarma Genel Komutanlığı’nın dilekçesi, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna ulaştı.

Kılıçdaroğlu’nun Türk Ceza Kanu’nun 301. maddesinde yer alan “Devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak” suçunu işlediği savunulan dilekçede bu suçtan dava açılması istendi.

EMNİYET’TİN DİLEKÇESİ DE SAVCILIKTA

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

AA’nın haberine göre; EGM’nin dilekçesi, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna ulaştı. EGM, Kılıçdaroğlu’nun “hakaret”, “iftira”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarını işlediği savunuldu ve hakkında bu suçlardan dava açılması istendi.​​​​​​​

CHP’li Salıcı’dan Soylu’ya: Hadi oradan! Biz kime neyi söylediğimizi biliyoruz