Emniyet müdürüyle ilgili paylaşım yapan ‘Bombacı Mülayim’ lakaplı polise TEM operasyonu!

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 12:13 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 1:47 pm

Bitlis Emniyet Müdürlüğü’yle bir polis memuru tarafından kendisine gönderilen içerikleri sosyal medyada paylaşan ‘BombacıMülayim’ lakaplı polis memuru V.K. görev yaptığı Trabzon’da TEM ekiplerinin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. Ayrıca V.K.’ye bilgileri gönderdikleri tespit edilen iki polis memuru da Bitlis’te gözaltına alındı. Öte yandan yaşanan gelişmeler sonrası Emniyet’ten yapılan açıklamada, V.K.’nin meslekten çıkarma cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Bitlis Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ile ilgili kendisine gönderilen bazı içerikleri sosyal medyada paylaşan ‘Bombacı Mülayim’ lakaplı polis memuru V.K. Trabzon’da Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat doğrultusunda V.K., 2 gün önce görev yaptığı Trabzon’da yakalanarak Terörle Mücadele Kanunu’nun 6’ncı maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu’nun 136’ncı maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında gözaltına alınarak Bitlis’e getirildi.

Polis memuru V.K.’nin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda el konulan dijital materyallerde yapılan incelemelerde, kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakı arşivlendiği öne sürüldü.

V.K.’nin ayrıca hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği, kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdurun da bulunduğu iddia edildi.

V.K.’ye Bitlis’te asılsız bilgi aktardıkları tespit edilen polis memurları S. B. ve O.Z. de dün gözaltına alındı.

POLİSLERDEN TEPKİ

V.K.’nin gözaltına alımasının ardından ‘Bombacı Mülayim’ ve ‘#BitlisteNelerOluyor’ etiketleri sosyal medyada gündem oldu. Bazı polis memurları, “TEM teröristi gözaltına alır, polisi değil”, “İşte polis sendikasının gerekliliği” gibi ifadelerle tepki gösterdi.

CHP’Lİ MURAT BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Yaşanan gelişmeler üzerine CHP Milletvekili Murat Bakan’dan açıklama geldi. Bakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“POLİS KARDEŞLERİM ‘BOMBACI MÜLAYİM’İ İYİ TANIR”

-Polis kardeşlerim Bombacı Mülayim’i iyi tanırlar. Bombacı, halen görevde olan, hem kendi hakkını hem de polis ve şimdilerde asker haklarını da savunan, koruyan bir polis kardeşimizdir. Sosyal medyada en etkili hesaplardan biridir. Hayatı suçla ve suçluyla mücadele etmekle geçmiştir. “Hayatında CHP’ye oy vermiş midir? bilemem önemi var mı? zerre kadar yok!”

“BOMBACI MÜLAYİM’İN HAKKINI KORUYACAĞIZ”

-Biz bu yola çıkarken şerefli Türk polisinin ve askerinin siyasi düşüncesine bakmadan hakkını hukukunu koruyacağımızı söyleyerek yola çıktık. Soylu döneminde ve sonrasında şimdiki İçişleri Bakanı @AliYerlikaya’nın da Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız’ın da Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ın da ve daha bir çok kişinin de hukukunu koruduk ama en önemlisi polis memurlarının hakkını hukukunu koruduk. Şimdi kendisi de bir polis hakları savunucusu olan polis memuru Bombacı Mülayim’in hakkını hukukunu koruyacağız.

“POLİSİN KARDEŞİ VAR O DA CHP”

-Bombacı Mülayim kendisine Bitlis’ten bir polis memurundan gelen mesajı sosyal medyadan paylaşıyor içerikte Bitlis İl Emniyet Müdürü ve yine polis memuru olan eşi eleştiriliyor ve olay bundan sonra başlıyor. Pazar günü Bitlis İl Emniyet Müdürü Bitlis’ten esas numarası alıyor, Tem den bir komiser ve polis arkadaşları Bombacı’nın polis olarak görev yaptığı Trabzon’a gidiyor, Trabzon’dan arama kararı alıp Bitlis’e geliyorlar, dün akşam da ek gözaltı süresi alınıyor, yarın sabah ifadesi alınacak.
Şimdi Bitlis İl Emniyet Müdürü’ne buradan sesleniyorum, eğer bu anlattıklarımdan başka bir mevzu yoksa ve sen talimat ile ifadesini aldırabilecekken şerefli bir polis memurunu terör suçlusu muamelesi ile sadece bu sebeple Trabzon’dan alıp Bitlis’e getiriyorsan sana bunun hesabını sorarım. İçişleri Bakanı @AliYerlikaya sen de sadece yukarıdaki anlattığım sebeple bir polis hakları savunucusu bir polis memuruna bu zulmün yapılmasına izin verirsen senden de bunun hesabını sorarım.
Yargı sürecini takip ediyorum. Karıncanın kardeşi var. Polisin kardeşi var o da CHP’dir bu böyle biline!

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bitlis Valiliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“13.04.2024 tarihinde sosyal medya platformu X (twitter) üzerinden ‘BombacıMülayim01’ isimli kullanıcı tarafından; ‘Bitlis İl Emniyet Müdürünün terörle mücadele kapsamında yürüttüğü faaliyetleri, emniyet hizmetlerine tahsis edilen sivil aracı ve polis memuru olan eşinin görev yerini bildirerek hedef haline getiren paylaşımlarda bulunduğu’ tespit edilmiştir.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, hesabın kullanıcısının, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru V. K. olduğu belirlenmiştir.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen talimat doğrultusunda adı geçen şahıs, 15.04.2024 tarihinde ikamet ettiği Trabzon ilinde yakalanmıştır. Şahıs; Terörle Mücadele Kanunu’nun 6. maddesi (terörle mücadele eden personeli hedef göstermek) ve Türk Ceza Kanunu’nun 136. maddesi (kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkasına vermek, yaymak ve ele geçirmek) kapsamında gözaltına alınmıştır.

Şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzemeye el konulmuş; şahıs gerekli adli işlemler için görevli memurların nezaretinde ilimize getirilmiştir.

Şahsın el konulan dijital materyalleri üzerinde yapılan incelemelerde, kişiye özel, gizli ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakın arşivlendiği görülmüştür. Yürütülen soruşturmada şahsın hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği, kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdur olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca yapılan incelemelerde adı geçen şahsa ilimizle ilgili asılsız bilgi aktardıkları tespit edilen Bitlis ilinde görevli polis memurları S. B. ve O. Z. 16.04.2024 tarihinde gözaltına alınarak soruşturma işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.17.04.2024″

MESLEKTEN ÇIKARMA CEZASI

Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘Bombacı Mülayim’ lakaplı V.K. ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, V.K.’nın ‘meslekten çıkarma’ cezası verildiği belirtildi.

Açıklama şöyle:

“Sosyal medya platformu X (twitter) üzerinden ‘BombacıMülayim01 isimli kullanıcıyla ilgili Siber Suçlarla Şube Müdürlüğünce yapılan tahkikatlar neticesinde, hesabın kullanıcısının Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru V.K. olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu şahısla ilgili yapılan incelemelerde;

1-21 Mayıs 2022 tarihinde E.F.O. isimli şahıs tarafından Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne ihbar yapıldığı; yapılan ihbarda V.K. isimli şahsın kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, kendisine ait yöneticilik yaptığı sayfayı şantaj yoluyla almaya çalıştığı,

2-Ayrıca B.M. isimli şahıs tarafından CİMER’e yapılan ihbarda, V.K. isimli şahsın kendisine sosyal medya üzerinden tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, kişisel bilgilerini, fotoğraf ve telefon numarasını paylaştığı, sosyal medya üzerinden küfür ederek siyaset yaptığı iddia edilmiş; iddialar üzerine söz konusu şahısla ilgili disiplin soruşturması başlatıldığı,

3-Ayrıca V.K. İsimli şahısla ilgili devam eden (6) adet soruşturma dosyası bulunmaktadır. Bu soruşturma dosyalarının 4’ünün içerik olarak benzer mahiyette, “Mesleğin onur ve saygınlığını zedeleyici ek görevleri, idareyi ve amirlerini eleştiri sınırlarını aşan” paylaşımlar olduğu, bu nedenle dosyaların İl Polis Disiplin Kurulunca Meslekten Çıkarma kanaati belirtilerek EGM Hukuk Müşavirliğine onaylanmak üzere gönderildiği, diğer (2) dosyanın ise halen Polis Başmüfettişlerince soruşturma aşamasının devam ettiği anlaşılmıştır.

4-Şahsın el konulan dijital materyalleri üzerinde yapılan incelemelerde gizli, kişiye özel ve çok gizli ibareli yaklaşık 3 bin evrakın arşivlendiği, ayrıca birçok iletişim uygulamalarında oluşturulmuş olan gruplar üzerinden kendisine ülke genelinde birçok yer hakkında aslı bulunmayan bilgilerin gönderildiği ve kendisinin de gönderilen bu bilgilerin doğruluğunu araştırmadan sosyal medya hesaplarında paylaştığı tespit edilmiştir. Yürütülen soruşturmada şahsın hukuki yardım adı altında menfaat temin ettiği tespit edilmiş kendisine para aktarımında bulunan birçok mağdur olduğu tespit edilmiştir.

29 Mart 2024 tarihli Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nca V.K. hakkında; “Mesleğin onur ve saygınlığını zedeleyici veya amir ya da üstlerinin eylem ve işlemlerini olumsuz yönde eleştirici nitelikte tek başına veya topluca bildiri dağıtmak ya da basın, haber ajansları, radyo ve televizyon kurumları ve diğer iletişim kanalları vasıtasıyla kamuoyuna yönelik bilgi, yazı ve demeç vermek” suçundan “MESLEKTEN ÇIKARMA” disiplin cezası ile;

Ayrıca yapmış olduğu diğer paylaşımlar nedeniyle “Göreve çıkılmaması için propaganda yapmak, kışkırtmak, zorlamak, karar alınmasını sağlamak, alınan bu karara katılmak veya karar uyarınca göreve çıkmamak” fiilini işlediği sübuta erdiğinden 2. kez “MESLEKTEN ÇIKARMA” disiplin cezası kararı verilmiştir.

Emniyet Teşkilatımızda görevli 350 bin personelimiz, yılın 365 günü, gece gündüz demeden görev sorumluluğu bilinciyle canla başla çalışmaya devam etmektedir.

179 yıllık şanlı bir maziye sahip Emniyet Teşkilatımızda, hukuk ve disiplin kurallarımız işlemeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Kaynak: HABER MERKEZİ