Emniyet Gaffar Okkan anması için araç vermedi: Gerekçe Kılıçdaroğlu!

Yayın tarihi: 1 Şubat 2023 Çarşamba 12:58 am - Güncelleme: 1 Şubat 2023 Çarşamba 12:58 am

Terör örgütü Hizbullah tarafından şehit edilen Diyarbakır Emniyeti Müdürü Gaffar Okkan’ın anmasına Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği’nin araç talebi, EGM tarafından reddedildi. Gazeteci Tolga Şardan, sebebin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen yılki anmaya katılışı nedeniyle olduğunu yazdı.

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği’nin (TEMMÜDDER) terör örgütü Hizbullah tarafından öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan anması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nden istediği araç bu yıl verilmedi.

T24 yazarı Tolga Şardan, gerekçenin, TEMÜDDER’in geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun buluşmasına katılması yazdı.

Şardan yazısında, “Evet, koskoca emniyet teşkilatının 20 kişiyi, terör eyleminde şehit edilmiş Ali Gaffar Okkan’ı anma töreni için Hendek’e götürmek için aracı yoktu! Çalışkan’ın görüştüğü üst düzey emniyet yetkilileri asıl gerekçeyi açıklamak yerine susmayı tercih etti. Sonuçta katılımcılar kendi imkânlarıyla Hendek’e ulaştı” ifadelerini kullandı. 

“EMNİYET YÖNETİMİ İÇİN HESAP ZAMANIYDI”

Şardan, gerekçenin Kılıçdaroğlu’nun olmasını şöyle ifade etti:

“Biraz araştırma yaptığımda, işin altından başka bir iş çıktı.

Zira; TEMÜDDER, geçen yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emekli emniyet mensupları ve sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği buluşmaya davet edilmiş ve toplantıya genel başkan düzeyinde katılım sağlamıştı.

Şimdi, Emniyet yönetimi için hesap zamanıydı. Muhalefetin düzenlediği toplantıya katılan sivil toplum örgütünün talebinin yerine getirilmemesi için ortaya çıkan fırsatın değerlendirilmesi lazımdı.

Ve böylece ‘küçük hesap’ görülmüştü!”

Gaffar Okkan’ın katilleri serbest! Mahkeme şehit ailelerine kararı bildirmedi itiraz süresi geçti

VALİ ‘HİZBULLAH’ DİYEMEDİ!

Şardan yazısında anmaya ilişkin dikkat çeken bir detayı daha yazdı.  “Anma konuşmaları esnasında Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Okkan’ın öldürülmesiyle ilgili tuhaf bir değerlendirme yaptı” ifadesini kullanan Şardan, “Kaldırım, konuşmasında Okkan’ın PKK tarafından öldürüldüğünü söyledi!” dedi.

Yazısının devamında Şardan şöyle:

“Kaldırım’ın söylediğinin aksine Okkan, radikal dinci Hizbullah tarafından şehit edildi. Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun Beykoz’daki villada yakalanmasını sağlayan bilgileri ortaya çıkardığı için kurulan pusuya düşürüldü.

Şimdi Vali Bey’in suikastın failini Hizbullah yerine PKK olarak açıklamasını nasıl değerlendirmek gerekir, bilmiyorum.

Yaklaşan seçim öncesinde Hizbullah’ın siyasi kanadı olarak tanımlanan HÜDA PAR’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’na davet etmesinin bir ilgisi olabilir mi?”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.