Emekliler için 1 Mayıs sürprizi yalan oldu!

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 12:31 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 12:42 am

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bir sürprizimiz olacak” diyerek 1 Mayıs’ta en düşük emekli maaşında artışa gidileceğini duyurmuştu. Bakan Bilgin, emekli maaşlarına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs’ta en düşük emekli maaşının artışı için açıklama yapacağını bildirdi. Vedat Bilgin, “Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs’ta açıklayacağım” dedi.

Vedat Bilgin, 1 Mayıs’ta emekli maaşları hakkında herhangi bir açıklama yapmazken sosyal medya hesabından Ramazan bayramı için bir mesaj paylaştı.

Bilgin’in açıklama yapmaması sebebiyle gözler AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Bugün işçilerle birlikte iftar yapan Erdoğan, alım gücünün ‘bir parça’ düştüğünü söyleyerek, “Önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha güzeli için mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz işçi kardeşimlerim bilir” dedi.

Yandaş medya ise Erdoğan’ın konuşmasını “En düşük emekli maaşı ne kadar olacak” başlıkları ile son dakika haberi olarak geçti. Erdoğan konuşmasında emekli maaşlarına ilişkin herhangi bir ‘müjde’ veya ‘sürpriz’ açıklama olmadı.

 

Erdoğan işçilere şükredin dedi