Erdoğan işçilere şükredin dedi

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 8:44 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 9:33 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul Tersane Komutanlığı’nda İşçilerle İftar Programı’nda konuştu. Erdoğan, “Önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha güzeli için mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz işçi kardeşimlerim bilir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs’ta en düşük emekli maaşının artışı hakkında açıklama yapacağını söylerken sahneye AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Yandaş kanallar Erdoğan’ın açıklama yaptığı sırada ‘En düşük emekli maaşı ne kadar olacak” başlıkları atarken Erdoğan konuyla ilgili sessiz kaldı.

Erdoğan, şunları söyledi:

2009’da 1 Mayıs’ı biz tekrar resmi tatil ilan ettik. Geçmişte üzücü hadiselerin yaşandığı bu tarihi gerçek manada çalışanların bayramı haline getirmke için her türlü gayreti gösterdik. Hamd olsun kimi provokafif eylemler dışında adına yakışır şekilde idrak ediyoruz.

“HAYATA İŞÇİ UNVANIYLA BAŞLAMIŞ BİR KARDEŞİNİZ OLARAK…”

Hayata işçi unvanıyla başlamış bir kardeşiniz olarak 1 Mayıs’ı kendi bayramım da olarak kabul ediyorum.

Tersana işçilerimizle TÜRK-İŞ sendikamız ile birlikte iftar sofrasında buluşaral 1 Mayıs’a ortak olmak istedik.

Bölgemizde ve dünyada savaşların kol gezdiği dönemde ülkemizde güvenle yaşamayıp nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

“ŞÜKÜRSÜZLÜK HALİ ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde şükürsüzlük, karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyisi daha güzeli için mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi siz işçi kardeşimlerim bilir.

Dünyamız salgın dönemi ile başlayıp Karadeniz’in kuzeyindeki savaş ile derinleşirken biz bütün enrejimizi yatırıma, istiadahma yönelttik. Önceliğimizi insanların aşına öncelik vermezsek asıl o zaman felakaet yaşayacağımız biliyoruz.

“ALIM GÜCÜMÜZ BİR PARÇA DÜŞMÜŞ OLABİLİR”

Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza iş ve her ay düzenli gelir sağladıkça bu kayıpları kısa sürede telafi ederiz. Türkiye çalıştıkça ve geleceğine sahip çıktıkça kimse bu ülkeyi zayıf düşüremez.

Ellerini ovuştturarak Türkiye’nin zayıf düşmesini bekleyenleri hüsrana uğramaya devam edeceğiz.

Çocuklara bırakacağımız en büyük miras büyük ve güçlü Türkiye olduğunu biliyoruz.

Hükümetlerimiz döneminde çalışanların emeklilerin karşılığını almasını sağlayacak adımlar attık.

“İŞÇİLERİN İNSANCA HAYAT SÜRECEĞİ GELİR SEVİYESİNE ULAŞMASINA ÖNEM VERDİK”

Sizlerinde takip ettiği üzere Türk ekonomisi ciddi sınamalardan geçiyor. Bu sınamalardan alnımızın akıyla aşarak devam ediyoruz. Ücretleri artıracak düzenlemeler yaptık. İnsanların işçileri korumalarını temin ederken insanların insanca hayat süreceği gelir seviyesine ulaşmasına da önem verdik. Gençlerimiz ve kadınlarımızı ayrıca destekledi. Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 üzerinde artış yaptık.Tüm çalışanların asgari ücrete olan kısma kadar gelir ve damga vergisini kaldırdık. Çalışanlara destek olmak için kendi gelirlemizden vazgeçtik.

 

İşçiden polise sitem! “Oturduğun evi ben yaptım niye vuruyorsun”