Emekli zammı ve refah payı için kritik gün! İşte son açıklamalar

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 8:45 am - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 8:45 am

Emekliler için refah payı ve en düşük emekli maaşı için rakamlar, bugün yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Ocak 2024 emekli zammı, refah payı hariç yüzde 37,57 olarak belirlenmişti. Memur ve memur emeklisi zammı ise yüzde 15’lik toplu sözleşme farkı ile yüzde 49,25 olarak açıklanmıştı. Emekliye refah payı için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı çalışmayı tamamladı. Ek zam ve en düşük emekli maaşı için rakamlar, bugün yapılacak kabine toplantısında masaya yatırılacak.

DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

TGRT Haber canlı yayınında konuşan yandaş gazeteci Cem Küçük’ün “Özellikle kök maaş meselesi çözülmedi. Bugün kabine toplantısı var. Cumhurbaşkanımızın yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bugün emeklilerin durumu ile ilgili kabinede sunum yapacaklar. En düşük maaş 12 bin lira seviyesine gelmelidir. Yüzde 37,5’luk zam oranı ise yüzde 50’ye tamamlanmalıdır. Adaletli olunması için gereklidir. Enflasyon yüzde 70 seviyesinde. Bu zammın iyi bir şekilde güncellenmesi lazım” ifadelerini kullanması dikkat çekti

 

AKP emekliyi asgari ücretin altına işte böyle düşürdü

 

Kaynak: TELE1