Emekli Amiral Çetin: Emekli askerler balık oltalarıyla mı darbe yapacak?

Yayın tarihi: 7 Nisan 2021 Çarşamba 7:42 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2021 Çarşamba 7:47 pm

Balyoz Kumpası mağduru emekli Tümamiral Çetin Semih Çetin, Evren Özalkuş ile Ana Haber’e katılarak, 104 emekli amiralin yayımladığı açıklama sonrası gözaltına alınmalarını ve tartışmaları değerlendirdi.

Çetin, metinde herhangi bir şekilde darbe imasının bulunmadığının altını çizdi ve “Emekli askerler balık oltalarıyla mı darbe yapacak?” sorusunu yöneltti.

Çetin şunları söyledi:

“Bir kere olan ne? Olan daha önce Türk Silahlı kuvvetlerinde bu vatan hizmet etmiş 104 emekli amiral bir araya gelerek bir basın duyurusu hazırlamışlar. Bildiri, muhtıra gibi ifadeler sonradan eklendi. Peki bu basın duyurusunu okuduğunuz zaman, konusuna baktığınız zaman şöyle bir şey aklınıza gelmiyor mu; yani bu amiraller Türkiye’deki siyasi partiler yasasıyla ilgili mi görüş paylaşmışlar veya anayasal başka bir konuyla ilgili mi görüş paylaşmışlar? Hayır. Ki bunlara da hakları vardır, anayasamıza göre. Bu amiraller uzman oldukları konuda, Montrö Anlaşması ile ilgili olarak; bu anlaşmanın ortadan kaldırıldığı takdirde, Türkiye’nin karşılaşacağı riskleri Türk milletinin dikkatine sunmak istemişler. Bir de o dönemde basında yayınlanan görüntülerde TSK içerisindeki ve asla yakışmayacak davranış ve kılık kıyafette bulunan bir amiralin yarattığı sıkıntıyı dile getirerek, “Aman ha TSK’yi bu tür faaliyetlerden uzak tutun” demişlerdir. Şimdi bu konuda amiraller yorum yapmayacak da kim yorum yapacak? Olaya, metne baktığınızda kesinlikle darbe çağrıştıracak, muhtıra çağrıştıracak bir durum yok.”