Elon Musk Tesla çalışanlarına getirdiği yasaklarla gündemde!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 6:52 pm

Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu NLRB’nin Tampa bölge müdürü, , Tesla’nın eylül ayında çalışanlara, diğer insanların maaşları ve bir çalışanın işten çıkarılması hakkında konuşmamalarını söylemesi sonuçu  Tesla’ya karşı şikayette bulundu.

Ek olarak, bir haber kuruluşunun Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebiyle elde ettiği dosyaya dayanarak, Tesla yönetiminin çalışanlara çalışma koşulları hakkında “üst düzey yöneticilere şikayet etmemelerini” söylediği bildirildi.

 

Tesla

Tesla, geçtiğimiz yıllarda da NLRB tarafından çeşitli şikayetlerle karşı karşıya kaldı. 2021’de ajans, otomobil üreticisinin bir sendika aktivistini işten çıkararak ve işçilerin haklarını tehdit ederek ABD iş yasalarını ihlal ettiğini tespit etti. NLRB, şirkete sendika aktivisti Richard Ortiz’i yeniden işe almasını ve dosyalarından disiplin cezasına ilişkin tüm ifadeleri kaldırmasını emretti.

 

Ayrıca Tesla şefi Elon Musk’a, mahkemenin çalışanların bir sendikaya katılmaları halinde şirket tarafından ödenen hisse senedi opsiyonlarından vazgeçme tehdidi olarak gördüğü bir tweet’i silmesini emretti. Söz konusu tweet hala yayında ve Tesla, NLRB’nin kararına mahkemede itiraz ediyor.

 

Bir ajans sözcüsü Bloomberg’e, bir yargıcın Tampa bölge müdürü tarafından Şubat ayında yapılan şikayeti dinleyeceğini söyledi. Yayının belirttiği gibi, şirketler hala ajans yargıçlarının kararına Washington’daki NLRB üyelerine ve ardından federal mahkemeye itiraz edebilir, bu nedenle herhangi bir düzeltici kararın gelmesi yıllar alabilir.

Sanatseverler AKM’de yenilikçi teknolojilerle buluştu