Elon Musk SEC’in Bitcoin için EFT onayı vermesi sonrası konuştu, kriptolar fırladı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 9:00 am

Tesla CEO’su Elon Musk’ın, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF başvurularına onay vermesinin ardından yaptığı açıklamalar Bitcoin’i yükseltti.

X’te ARK Invest’in CEO’su Cathie Wood’un moderatörlüğünde yapılan Speace yayınında Elon Musk, Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu. Milyarder girişimci, Wood’un sorusu üzerine, “X’te Bitcoin kullanma fikrine açığım ama Bitcoin hakkında çok az düşünüyorum.” dedi.

SEC’ten para piyasasında dengeleri değiştirecek karar: Bitcoin’e EFT onayı

HALA ELİNDE DOGECOİN VE BİTCOİN VAR

Tesla CEO’su, hala bir sürü Dogecoin’i olduğunu, aynı şekilde SpaceX’in de çok sayıda Bitcoin’i bulunduğunu ifade etti. Tesla’da ise Bitcoin satın aldıklarında USD/BTC oranı konusunda endişeli olduklarını belirten Musk, sermaye ihtiyaçlarından dolayı bu Bitcoin’leri sattıklarını söyledi. Musk, sözlerinin devamında “Bir noktada Bitcoin’in enerji kullanımıyla ilgili olarak kaygılarımız oldu. Çin’deki madencilik tesislerinin enerji kaynağı olarak kömürü kullanması bizim için endişe kaynağıydı. Bu durum daha sonra iyiye gitti fakat hala biraz endişelerim var.” şeklinde konuştu.

BİTCOİN ALTINA BENZİYOR

Musk ayrıca, Bitcoin’in altına benzediğini ödemeler için yeterli olmadığını ekledi.

AÇIKLAMA SONRASI YÜKSELDİ

Bitcoin’in bu açıklamalara tepkisi olumlu oldu. Bir numaralı kripto para, 46 bin 700 dolardan işlem görürken 47 bin 695 dolara kadar yükseldi. Bu yükselişin Musk’ın X’te Bitcoin kullanma fikrine açık olduğunu söylemesiyle yaşandığı düşünülüyor.

Piyasa değeriyle lider kripto para, TSİ 09:00’da 46 bin 115 dolardan alınıp satılıyor. ETF’lerin işleme açılmasıyla beraber Bitcoin’in seyrinin nasıl olacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: TELE1