Elon Musk ile gazetecilerin kavgası büyüyor! Bir kurum daha Twitter’dan ayrıldı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2023 Salı 11:51 am - Güncelleme: 18 Nisan 2023 Salı 11:51 am

Twitter‘ı satın aldıktan sonra platformda çok sayıda değişikliğe imza atan Elon Musk ile gazeteler arasındaki tartışma büyüyor. ‘Hükümet tarafından finanse edilen medya’ etiketi nedeniyle CBS ve Radio Canada Twitter’daki faaliyetlerini durduduğunu açıkladı.

Twitter’ı satın alan ve platformda çok sayıda değişilik yapan Elon Musk, hem kullanıcıların hem de medya sektörünün tepkisini çekmeye devam ediyor.

New York Times, BBC ve NPR’den sonra Kanada Yayın Kurumu (CBC) da Twitter’daki yeni dönemle ilgili sorun yaşadığını ifade etti.

CBC’den yapılan açıklamada, “Gazeteciliğimiz tarafsız ve bağımsızdır. Aksini iddia etmek doğru değildir. Bu nedenle Twitter’daki faaliyetlerimize ara veriyoruz” denildi.

CBC’nin internet sitesinde konuyla ilgili paylaşılan haberde, kurumun sözcüsü Leon Mar’ın ifadelerine de yer verildi. Mar, yaşadıkları soruna ilişkin “Twitter, gazetecilerimizin Kanadalılarla iletişim kurması için güçlü bir araç olabilir, ancak bağımsızlığımızın bu şekilde yanlış bir şekilde tanımlanmasına izin vermek yaptıkları işin doğruluğunu ve profesyonelliğini zayıflatıyor” ifadelerini kullandı.

Elon Musk: Alıcı bulunursa Twitter’ı satabilirim

MUSK’TAN YANIT GELDİ

CBC’nin profilinde ilk başta ‘Yüzde 70 devlet destekli medya’ etiketi eklenmişti. CBC, Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Devlet tarafından finanse ediliyoruz, ancak bu masraflarımızın yalnızca bir kısmını karşılıyor. Reklamlar, tüm platformlardaki masraflarımızı karşılamamıza yardımcı oluyor” açıklamasını yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından Elon Musk, “Etiketi düzelttik” diyerek CBC’nin profilini ‘Yüzde 69 devlet destekli medya’ etiketiyle güncelledi.

BBC DE İTİRAZ ETMİŞTİ

İngiliz kamu yayıncısı, “@BBC” kullanıcı isimli hesapla ilgili sosyal medya platformuna itiraz etmişti. İtirazda, “BBC bağımsızdır ve bu her zaman böyle olmuştur. Gelirimizi, Britanya halkının ödediği yıllık televizyon ruhsatı ödemeleriyle oluşturuyoruz” ifadeleri yer almıştı. Bunun üzerine Twitter’ın platformdaki ana hesaplarından birine koyduğu “hükümet tarafından finanse edilen basın kuruluşu” ibaresini, “kamu tarafından finanse edilen basın kuruluşu” ibaresiyle değiştirdi.

Elon Musk’tan ABD Twitter’daki özel mesajları okuyabiliyor iddiası