Elon Musk Hyperloop hile ilgili bilgi verdi

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 1:03 pm

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk pazar günü Twitter’dan yaptığı açıklamada kentsel ulaşım için tünel inşa etme işi olan The Boring Company’nin önümüzdeki yıllarda yüksek hızlı ve hala teorik olan bir hiper döngü inşa etmeye çalışacağını söyledi.

2013 yılında Musk, yolcuları ve kargoları bölmeler halinde düşük basınçlı bir tüp aracılığıyla saatte 700 mil hızla gönderebilecek bir ulaşım sistemi fikrini özetleyen bir içerik yayınlamıştı. Projeye hiç girmeyen Elon Musk bunun yerine temel mühendislik planlarını paylaştı ve diğerlerini konsepti geliştirmeye teşvik etti. Birkaç şirket ve araştırmacı neredeyse on yıldır sürekli olarak hyperloop üzerinde çalışıyor olsa da sistemin henüz dünyanın hiçbir yerinde çalışan bir örneğini göremiyoruz.

 

Elon Musk Hyperloop

2016 yılının sonlarında Elon Musk tarafından kurulan altyapı ve tünel inşaat şirketi olan The Boring Company adlı şirket Musk’ın, Los Angeles’in karışık trafiğini rahatlatmak adına 2 boyutlu olarak tünel inşaatı projesini ilan etti.  Boring Company, şehirlerle bazı sözleşmeler imzaladı, ancak hyperloop veya yüksek hızlı ulaşım kullanan hiçbir şey yapmadı.

 

 

Las Vegas’taki en olgun proje, Las Vegas Kongre Merkezi’ndeki 1,7 millik yeraltı tünelleri boyunca insanları taşımak için Tesla araçlarını kullanıyor. Geçen yıl şirket, Boring Company’nin Vegas Loop sistemini Las Vegas Strip boyunca kumarhanelerde durakları içerecek 51 istasyonlu 29 millik bir rotaya genişletmesine izin verecek özel bir kullanım izni ve franchise sözleşmesi için ilk onayı aldı.

 

Ayrıca, diğer yeraltı tünelleri gibi hyperloop‘un da kasırga gibi yüzey hava koşullarına karşı dayanıklı olacağını iddia etti.

Google Pixel Watch’ın nihai tasarımı ortaya çıktı