Elma üreticileri fahiş zamlara isyan etti! “Bu parti meselesi değil memnun olan yok”

Yayın tarihi: 6 Ekim 2022 Perşembe 5:55 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2022 Perşembe 5:55 pm

İYİ Parti’li Aylin Cesur’un Isparta’da ziyaret ettiği elma üreticileri, AKP’nin yarattığı ekonomik krize ve fahiş zamlara tepki gösterdi. Mazot, elektrik ve sulama gibi giderlerin çok fazla olduğunu belirten çiftçiler, “Bu, parti meselesi değil. Memnun olan yok” dedi.

AKP’nin kötü ekonomi yönetimi ve plansız politikaları nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Mazot, elektrik ve su gibi giderlere zam üstüne zam gelirken, çiftçiler fahiş fiyatlar nedeniyle iktidara tepki gösteriyor.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Eğirdir ilçesine bağlı Çayköy’de elma üreticilerini ziyaret etti. Cesur’a dert yanan çiftçiler, maliyetlerin 4 kat arttığını belirtti.

“MALİYETLER 4 KATI ARTTI. ELMANIN SATIŞ FİYATI İSE GEÇEN SENEYLE HEMEN HEMEN AYNI”

Bir elma üreticisi, “Maliyetler 4 katı arttı. Elmanın satış fiyatı ise geçen seneyle hemen hemen aynı. Yetiştirdiğimiz birinci sınıf elmayı 4 bin liraya satarken sezon sonu dibindeki çürüğü 3 liraya satıyoruz. Siz düşünün artık” dedi.

“BU, PARTİ MESELESİ DEĞİL, MEMNUN OLAN YOK”

Mazot fiyatlarından da dert yanan üretici, “Geçen yıl 3 kilo elma satıyorduk, bir litre mazot alıyorduk. Şimdi ise 6-7 kilo elma satmamız lazım, 1 kilo mazot almak için. 7 kilo elmaya 1 kilo mazot alıyoruz… Bu parti meselesi değil. Memnun olan yok” diye konuştu.

“BU TOPLUMUN SİZDEN TEK İSTEDİĞİ; GÜBRE, SULAMA, ELEKTRİK…”

Bir başka elma üreticisi ise “Bu toplumun sizden beklediği, tek istediği; gübre, sulama, elektrik… Başka ne olabilir” dedi.

“BİR DE EVİMİZİ GEÇİNDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Elma üreticisi bir kadın da “Sayın vekilim, işçiyle çalışıyoruz biz. Şubat ayında bir başlıyoruz; ilaçlamasıymış, budamasıymış, gübresiymiş, suyuymuş… Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. Ertesi seneye kadar (gelirimizi) yetirmemiz gerekiyor. Bu elma maliyetinin dışında bir de evimizi geçindirmemiz gerekiyor yani. Bizim tek gelirimiz elmacılık” diyerek dert yandı.

Harran’da çiftçiler Bakan Kirişçi’yi istifaya çağırdı