Elçi krizi sonrası ilk resmi temas! İbrahim Kalın, Sullivan ile görüştü

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 6:07 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 6:23 pm

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü. İkili, 10 büyükelçinin tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde çağrı yapması sonrası çıkan ‘geri adım’ tartışmalarına ilişkin açıklama yapmadı.

İbrahim Kalın ve Sullivan görüşmesinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında Glasgow İklim Zirvesi marjında gerçekleşmesi planlanan görüşmenin konularını ve detaylarını konuştu. Görüşmede, ikili ilişkiler, F-35/F-16 meselesi, küresel iklim değişikliği, Afganistan, Suriye, Libya, Yukarı Karabağ, Yunanistan, Doğu Akdeniz ve diğer bölgesel gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, Afganistan’da ortaya çıkan insani krizin önlenmesi ve istikrar ortamının sağlanması adına Türkiye’nin Afganistan halkına yardım etmeye ve uluslararası toplumla iş birliği içerisinde olmaya devam edeceği belirtildi.

Ayrıca iki NATO müttefiki olarak, Türkiye ve ABD’nin iklim değişikliği, terör, göç, salgın hastalıklar gibi küresel ve bölgesel tehditler karşısında iş birliği ve dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiği konusunda mutabık kalındı.

“Türkiye’ye F-16 satmayın” uyarısı