Ekrem İmamoğlu’ndan Muharrem İnce’ye ‘1991’ yanıtı

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 4:26 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 4:39 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanal İstanbul’u ağzına bile almamış olması bugün baktığımızda yine halkı aldatmaya dönük bir yolculuğu tarifliyor ama bizim milletimiz aldanmaz” dedi. İmamoğlu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin “1991 seçimlerini bilmiyor” sözlerine ise, “91’i bilmemek suç değil. 2019’u bilmek marifet” diye yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKP’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’un vaatlerini yorumlayan İmamoğlu şunları söyledi:

Kanal İstanbul’u ağzına bile almamış olması bugün baktığımızda yine halkı aldatmaya dönük bir yolculuğu tarifliyor ama bizim milletimiz aldanmaz. Bizim milletimiz ‘İktidardınız niye yapmadınız?’ der.

“BU MİLLET BUNA ALDANMAZ”

Madem çağ atlatacaktı bizim İstanbul için ‘büyük bir tehdit’ dediğimiz Kanal İstanbul ismini niçin ağzınıza almıyorsunuz der? Bizim vatandaşımızı aldatamayacaklar. Sefaköy-Beylikdüzü-İncirli metro hattını projesini de açıklayan bir sunum gördük. Bir imza atılsa zaten ihaleye çıkacak. Bir imza, bir kalem, bir mürekkep. Ne para istiyoruz, ne kefalet istiyoruz. Bu millet buna aldanmaz. Seçim öncesi bu tür manevralarla girilen bu seçimde milletimiz gerçekten hizmet edeni, proje üreteni ayırt edecek ve ona göre tercih yapacak. Bu siyasette tarihin görmediği çok büyük bir milletin oluşturduğu bir ittifakı İstanbul’umuza ve bütün ülkemize yayacak. Bu büyük bir uzlaşma olacak. Göreceksiniz 31 Mart’ta bu vaatleri açıklayanlar aslında hiçbir hazırlık yapmadıklarının karşılıklarını cevap olarak oyla alacaklar.

İmamoğlu Kurum’un taksicilerle ilgili vaatlerine ilişkin ise şunları söyledi:

Benzer bir durum. Mesele gerçekten trajikomik. İnsan bugün ülkeyi 22 yıldır yöneten, İstanbul’da 25 yıl yerel yönetimin çözemediği sorunları uzun yıllardır gündeme dahi getirememiş ya da getirmemiş. Arkasında hangi hesap kitap varsa. 4 buçuk yıldır bizim mücadele ettiğimiz, çözdüğümüz ya da çözmek üzere projesini hazırladığımız. Ya da başlamak üzere olduğumuz vaatlerden bir tanesi de taksi meselesi. Çünkü biz direkt hiç korkusuzca ‘böyle bir sorun var, çözümü de hazır, yapmak istiyoruz’ diyerek taşıdığımız konular. Bir kısmını ara bularak çözdük ama daha büyük sorunları var taksi meselesinin bunu da önümüzdeki dönem çözeriz. Bunlar verdikleri sözü unutanlar, verdikleri sözle uygulamaları farklı olanlar. Daha bir iki yıl önce ‘İstanbul’a çağ atlatacak’ dedikleri Kanal İstanbul’u söyleyemediler. Niye? Onu söylerlerse oy kaybedecekler.

İmamoğlu bir vatandaşın, cuma namazı sırasında kendisine “Niye camilere gelmiyorsun” diye sormasına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

“Girerken benim camiye geliş sıklığımla ilgili tahminde bulundu hacı amcamız. Sonra da özür diledi benden ben de kendisini şantiyelerimizi gezmeye devam ettim. ‘Gelirim’ dedi. İnşallah biz de onu misafir ederiz, yaptığımız işleri anlatırız. Vallahi şöyle söyleyeyim; bir iki konudan bahsedince dedim ki ‘amcacığım nereden duydun’, dedi ki ‘televizyonlar sabah akşam veriyor. Dedim ki bak o televizyonlar yalan konuşuyor ne yazık ki. İftira atıyor ne yazık ki. Benim insanım masum. Memleketimin insanı; hacısı, hocası, esnafı, işçisi, emeklisi, doğudan, batıdan, kürdü, lazı, çerkesi hepsi masum, güzel insanlar. Ama bir kısmını televizyonlar üzerinden koca koca devlet insanları yalan ve iftiralarla kandırıyorlar. Ama biz onları da doğru bilgi alır hale getireceğiz. Çabamız bu yönde.

MUHARREM İNCE YANITI

İmamoğlu, Memleket Partisi Muharrem İnce’nin bugün yaptığı açıklamalara ise şu yanıtı verdi:

“Ben tabii sayın İnce’yle birkaç kez görüştüm ve görüşmelerimiz bu söylemlerinin tam tersiydi. Açıkçası niçin bu duruma geldi ben bilmiyorum. Çünkü benimle söylemleri ve konuşmaları, eğer şahsıma dönük bu cümleleri söylemişse, bu cümlelerin muhatabı değilim. Ne demek istiyor açıkçası bilmiyorum.

Şu kadarını söyleyebilirim; sayın İnce’yle biz bu tonda, bu dilde ve bu kavramlarla konuşmadık. Onun bana olan saygısını, hürmetini, sevgisini biliyorum. Benim de ona olan sevgimi, saygımı, hürmetimi o biliyor. O bakımdan bu cümleleri söylemişse niçin söyledi bir gözden geçireceğim. 91’i bilmemek suç değil. 2019’u bilmek marifet. D aha sonrasını da marifet olarak hayatımıza eklemek istiyoruz. Milletin kazanmasını istiyoruz. Umut ediyorum sayın İnce bu kararını gözden geçirir.”

Ekrem İmamoğlu’ndan Muharrem İnce’ye ‘1991’ yanıtı

Kaynak: TELE1