Ekrem İmamoğlu seçim koordinasyon merkezinde! Coşkulu karşılama

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 6:00 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 7:01 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, oy verme işlemlerinin ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. İmamoğlu’na coşkulu bir karşılama yapıldı.

Türkiye yerel seçimler için sandık başına gitti.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında 07.00’de başlayan oy verme işlemi saat 16.00’da tamamlandı. Diğer illerde 08.00’de başlayan oy verme işlemleri de 17.00’de sona erdi.

Oy sayımı sürerken, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Ekrem İmamoğlu sonuçları takip etmek için Sarıyer’deki CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geçti. İmamoğlu burada coşkuyla karşılandı.

İmamoğlu ve kurmaylarının ilerleyen saatlerde seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulunması bekleniyor.

İmamoğlu sandıklarının kapanmasının ardından X hesabından şu açıklamayı yapmıştı: “Sandıklar 17.00 itibariyle kapandı. İstanbul’da şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Şimdi, sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi süreci başladı. Tüm vatandaşlarımızı süreci dikkatle takibe davet ediyorum. Asla rehavete kapılmadan tüm oylarımıza sahip çıkacağız.”

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘rehavet’ uyarısı ve çağrı

YSK Başkanı: Sandıklardan veri girişi başladı

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘rehavet’ uyarısı ve çağrı

 

Kaynak: TELE1