YSK Başkanı: Sandıklardan veri girişi başladı

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 4:16 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 6:09 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

YSK Başkanı Ahmet Yener yayın yasağının kaldırılmadan seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklama yapılmamasını istedi. Yener kapanan sandıklardan veri girişinin başladığını açıkladı.

Türkiye yerel yönetimler için sandık başına gitti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında 07.00’de başlayan oy verme işlemi saat 16.00’da tamamlandı. Diğer illerde 08.00’de başlayan oy verme işlemleri de 17.00’de sona erdi.

YSK Başkanı Ahmet Yener’den son dakika açıklaması geldi. Basın mensuplarına açıklama yapan Yener  “Saat 17:00’de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili genel bir bilgi vereceğiz. Daha sonra kurulumuz toplantıya geçip yayın yasaklarını hangi saatte kaldıracağımızı tartışıp bir karar vereceğiz. YSK bu yasağın kaldırdığını ilan etmeden seçim sonuçlarıyla ilgili olarak açıklamada bulunmamanınız rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yener gazetecilerin sorularına yanıt vermedi.

‘SANDIKLAR SAYILIYOR, VERİ AKIŞI BAŞLADI’

YSK Başkanı ikinci açıklamasında ise “Veri girişi devam etmektedir. Oy verme işlemi bitti sayım döküm işlemlerine başlandı. Kurul birazdan toplanıp konuyu değerlendirecek. Oy kullanma süreci, bazı münferit olaylar haricinde sorunsuz olarak tamamlanmıştır” dedi.

Yener yayın yasağının kalkması için de kurulun toplanacağını açıkladı.

Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı! İşte dakika dakika gelişmeler…

Siyasiler oy kullanmak için sandık başında

Kaynak: TELE1