Ekrem İmamoğlu Kastamonu’da: Millet İttifakı’nı başa Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya götüreceksiniz

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 4:01 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 4:59 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kastamonululara seslenerek, “Millet İttifakı’nı başa, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya götüreceksiniz.” dedi. Miting esnasında “Patates soğan, güle güle Erdoğan” sloganı atıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışmalarına destek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Kastamonu Buluşması’nda konuştu. Kastamonululara seslenen Ekrem İmamoğlu, “Ekonomiyi bozan düzeltemez. Kim düzeltecek? Kim? Biz düzelteceğiz. Milletçe düzelteceğiz. Siz sandığa gideceksiniz, oylarınızla Millet İttifakı’nı başa, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya götüreceksiniz. Çünkü Millet İttifakı bu ülkenin liyakatli kadrolarıdır” dedi.

RAVZA KAVAKÇI KAN ELEŞTİRİSİ

Ekrem İmamoğlu, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın AKP döneminde İBB’de burs alarak ABD’de siyaset doktorası yapmasını eleştirdi. İmamoğlu, “Ne kadar para veriyor belediye biliyor musunuz? 200 bin dolar. Bugünün parasıyla 4 milyon liranın üstünde. Kimin parası bu? Sizin paranız, hepimizin parası. Sözüm ona ulaşımla ilgili işe alınan kişi ABD’de ne yapıyor biliyor musunuz? Siyaset doktorası. Bunların hepsini mahkemeye taşıdık ama bu iktidar döneminde mahkemelerde maalesef sonuç alamıyoruz. Biz iktidara gelince bu ülkenin gençlerinin hakkını yedirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İLK DEFA OY KULLANACAK GENÇLERE SESLENDİ: İNANIYORSAN GİT O PARTİYE OY VER

Revza Kavakçı Kan’a sağlanan imkan üzerinden seçimde ilk defa oy kullanacak gençlere seslenen İmamoğlu, “Sana da 4 triyon lira burs verecekler sonra da seni milletekili yapacaklar sonra da seni büyükelçi yapacaklarına inanıyorsan git o partiye oy ver. Eğer herkesin eşit yarıştığı alnının teriyle kazandığı bir düzen istiyorsan oyunuzu hak, hukuk adalet diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN KAZANMA GÜCÜNÜ EN İYİ BEN BİLİRİM”

Ekrem İmamoğlu, 2019 İBB seçimleri hatırlatarak, “Millet İttifakı’nın kazanma gücünü en iyi ben bilirim” dedi. İmamoğlu, “İstanbul’da büyük bir başarı elde ettik. Milletin iktidarını İstanbul’da başardık. Millet İttifakı’nın kazanma gücünü en iyi ben bilirim. İki kere sandığa gittik iki kere kazandık. İstanbul’un kasasına, bütçesine bereket geldi. Bizim her şeyimize engel olurlarken İstanbul’un bütün konularına imza atıyorlar. Onların 25 yılda yapamadıklarını biz 5 yılda yaptık” dedi.

“ŞART OLSUN BU MİLLETİ BİRLEŞTİRMEYE GELİYORUZ”

Ekrem İmamoğlu, iktidarın kutuplaştırıcı ifadelerini hatırlatarak, “Şart olsun biz bu milleti birleştirmeye geliyoruz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Size Mansur Başkanımın selamını getirdim. Akşam beraber olacağız. O’na sizin selamınızı götüreceğiz. Biz aynı yaptıklarımızı Kastamonu’da da yapacağız. Kastamonu’ya hizmet edeceğiz, Türkiye’ye hizmet edeceğiz. Biz memleketimizin insanlarını barıştırmaya geliyoruz. Hani İstanbul için dediler ya İstanbul’a ihanet ettik diye. Türkiye’ye ihanet ettiler. Benim 86 milyon insanımın tamamı yerli ve milli. Onlara kalsa onlara kalsa onlara oy vermeyen yüzde 70 vatan haini. Bir de aletleri var bunların alnına tutuyorlar. Sen onlara oy verip onay vermiyorsan teröristsin. Hatta oy vermiyorsan sen inançsızsın diyorlar. Sen Allah’ın işine nasıl karışırsın? Şart olsun biz bu milleti birleştirmeye geliyoruz.

Yağmur altında konuşan Ekrem İmamoğlu, konuşma esnasında ceket ve kravatını çıkardı.. İmamoğlu bu sırada, “Ceketi çıkarayım mı? Vallahi ıslandım. Şimdi siz dersiniz ki kravatı da çıkar” dedi.

“SİNAN ATEŞ BİZE EMANET”

İktidar çevrelerinin 2019 İBB seçimleri öncesi dile getirdiği “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” sözlerini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, “Uyanıklar geleceği gördüler” dedi. Herkes için seçimi kazanacaklarını ifade eden İmamoğlu, “Ama biz bir farkla kazanacağız. Biz bu ülkenin insanları için kazanacağız. Kesinlikle Sinan Ateş de bize emanet güzel kardeşim. Bu memleket için çok mücadele vereceğiz. Bu memlekette haksızlığa uğramış herkes için mücadele vereceğiz” ifadelerini kullandı.

MİLLİYETÇİLİK ELEŞTİRİSİ

AKP iktidarının “milliyetçilik” eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, iktidarın “kendi bozuk düzenini devam ettirmek için” bu eleştirileri yaptığını söyledi. İmamoğlu, “Bu ülkenin gençlerini mülakatla haksızlığa uğratırken neredeydi milliyetçiliğiniz? Bak o vatandaşlık sattığınız insanlar uyuşturucu baronu çıkıyor. Başka bir yerin mafyası çıkıyor” şeklinde konuştu.

“14 MAYIS’TA ÜLKENİN KADERİNE EL KOYUYORUZ”

Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimin sadece bir seçim değil medeniyet seçimi olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Bu seçimde ekonomi tam anlamıyla felakete mi sürüklensin yoksa bu ülkenin nimeti bu memlekete mi dağıtılsın diye karar vereceksiniz. Size söz veriyoruz. Değerli Kastamonulu hemşerilerimiz size 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu söz veriyor: Kardeşçe üretip kardeşçe bölüşeceğiz” dedi.

Kastamonululara hep birlikte iktidarı değiştirme çağrısı yapan İmamoğlu, “Torpille değil benim evladım çalışırsa olur diyen annenin ülkesini kuracağız. Çocuklarımızın dünyayla yarışması için kaliteli bir eğitim sistemi kuracağız. Sınavların çocuklarımızın ruh halini bozduğu değil o annelerin evlatları için iyi yetiştiğini zamanı geldiğinde de yuvasını kuracağını söylediği bir ülke kuracağız. Müreffeh bir Türkiye’yi siz Kastamonulularla kuracağız. 14 Mayıs’ta bu ülkenin kaderine el koyuyoruz. Gelin hep birlikte hareket edelim. Millet İttifakı’nın liyakatli kadrolarına görev verelim. Kemal Kılıçdaroğlu’nu iş başına getirelim” ifadelerini kullandı.

3 MADDELİ SÖZLEŞME

Ekrem İmamoğlu, Kastamonulularla üç maddelik “sözleşme” yaptı. İmamoğlu Kastamonululara şu soruları sordu:

“1) Seçime kadar çok çalışacağız. Var mısınız?

2) Sandıklara insanlarımızı taşıyacağız, ikna edeceğiz. Kalplerine gireceğiz, güzel konuşacağız. Var mısınız?

3) Sandıklarda görev alacağız. Türkiye Gönüllüleri’ne Kastamonuluları davet ediyorum. Sandıklara görev almaya var mısınız?”

Kastamonulular İmamoğlu’na “Evet” diyerek yanıt verdi.

İmamoğlu çocuklarla buluştu: Kankalarım geldi