“Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na ‘Değişim olacaksa sizin liderliğinizde olmalı’ dedi”

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 8:18 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 8:18 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, belediye başkanları toplantısının olumlu geçtiğini belirterek, “Birileri CHP’de fay hattı yaratmak istiyor bu tuzağa düşmeyeceğiz. Ekrem Bey de ‘Sayın Genel Başkanım, bir değişim olacaksa sizin liderliğinizde olması gerekiyor’ dedi” ifadelerini kullandı.

CHP’li Erdem, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuştu. Erdem, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde yapılan, CHP’li kurmayların da katıldığı Zoom toplantısı hakkında, “Genel Merkez, herhangi bir yöneticisi, taraf değil, yani biz çıkıp cevap vermiyoruz ve ısrarlı bir şekilde bunu sürdürüyoruz. Biz o toplantının içeriğine hiç girmedik ama bir şeyleri hatırlatmamız gerekirse çok nazik bir üslupla hatırlatırız” dedi.

Erdem, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“KILIÇDAROĞLU’NUN ÇEKİLME KARARINI BÜYÜK KURULTAY VERİR”

Parti Meclisi’nde de birileri “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalmasını istemiyorum” diyebilir, bu çok doğal. Biz orada kalkıp böyle bir tartışmanın öznesi olmayız, bunun kararını bir milletvekili ya da bir Parti Meclisi üyesi vermez, büyük kurultay verir. Büyük kurultay toplanacak zaten, büyük kurultay böyle bir kanaate sahip olmuşsa “Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nu genel başkan yapmayı uygun bulmuyoruz” der, başka birini yapar. Yani, bunun kararını bir kişi, üç kişi, beş kişi veremez ama arkadaşlarımızın kendi fikirlerini, düşüncelerini söyleme hakkı var tabii, Parti Meclisi’nde de söylemeleri beklenir ama söylendi diye bir gerilim çıkacağı duygusuna kapılmak doğru olmaz. Tam tersine, herkes düşüncesini açıklar, günün sonunda da partinin kültürüne ve terbiyesine uygun şekilde hep beraber görüntümüzü veririz ve bu tartışmalar parti içerisinde kalmaya devam eder. Nereye kadar, kurultaya kadar. Kurultayda son sözü partinin tabanı söyleyecek, ondan sonra da bu meseleler tamamen kapanacak ve parti yerel seçim gündemiyle sahaya inip çalışacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘istifa’ çağrısına cevap

“İMAMOĞLU, ‘ÇEKİLMEZSENİZ YOKUM’ DEMEDİ”

Pazar günü yapılan belediye başkanları toplantısı hakkında da Kılıçdaroğlu-İmamoğlu arasında gerilim yaşandığı iddiasını yalanlayan Erdem, İmamoğlu’nun “çekilmezseniz yerel seçimde yokum” dediğini yalanladı.

Erdem, şöyle konuştu:

“Artık hayret ediyorum, bunları medyaya aktaranlar nereden üretiyorlar, örneğin Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı söyledi… Kemal Bey’e “çekilin” dedi. Zaten bizim belediye başkanları toplantımızda Kemal Bey’e “çekilin” deme kontenjanı vardır, yüzde 3 bunu söyler. Kemal Bey geldiğinden beri olan bir şey, bu bir kontenjan zaten. Çanakkale’de, orada burada muhalif 3-4 belediye başkanı çıkıp Kemal Beye “Çekilmelisiniz” der, bunlar Ekrem Beyci filan da değiller. Ayrıca Ekrem Bey de konuşmasında “Sayın Genel Başkanım, bir değişim olacaksa sizin liderliğinizde olması gerekiyor” şeklinde bir ifade kullandı, aynen oradadır. İki yüz yedi belediye başkanı ve MYK üyelerinin tanıklığında yaptı bu konuşmayı. “Ben değişimi sizinle konuşarak yapmak taraftarıyım” dedi, çok yapıcı bir konuşma yaptı. Ama basına şöyle yansıdı “Genel başkanlıktan çekilmezseniz ben yerelde yokum”, öyle bir cümle yok.

(Kılıçdaroğlu çekilmezse İmamoğlu seçimde İBB başkan adayı olacak mı?)

Hiç böyle bir konu gündeme gelmedi ki. Bakın “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım, büyük şehirleri kazanmamız gerekir, vs”, burada hiç kimse çıkıp da “Ben aday olacağım ya da olmayacağım” demez.

Orada Ekrem Bey çıktı, “Sayın Genel Başkanım” dedi, “Size karşı bugüne kadar ben hiçbir nezaketsizlik yapmadım, 22 Haziran’dan beri televizyonlara konuşmuyorum, etik dışı bir konuşma ben yapmam. Yüksek bir nezaketle sizinle 3 defa konuşma yaptık, bir değişim olacaksa bu sizinle beraber olmalı” dedi. “Bu konuyu bizim yükseltmemiz lazım, toplumun enerjisini yüksek tutmamız lazım” dedi, bu eksende kaldı yani. “Gitmeniz lazım” gibi bir konu geçmedi.”

Görevden alınan il başkanlarının itirazları CHP Parti Meclisi’nde reddedildi