Görevden alınan il başkanlarının itirazları CHP Parti Meclisi’nde reddedildi

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2023 Pazar 10:09 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2023 Pazar 10:14 pm

CHP’de görevden alınan dört il başkanı ile bir ilçe başkanın itirazları, Parti Meclisi’nde yapılan oylamada reddedildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçimlerin ardından başlayan ‘değişim’ tartışmaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık ettiği zoom toplantısının kamuoyuna “sızdığı” süreçte gözler Parti Meclisi’ne çevrildi.  60 kişilik Parti Meclisi’nde tartışmanın merkezinde ‘Zoom’ toplantısı yer aldı.

İmamoğlu ‘Zoom toplantısı’nı eleştirenlere katılmadı! “Etik dışı değil”

İL BAŞKANLARININ GÖREVDEN ALINMASINA TEPKİ

CHP’de büyük kurultay öncesi mahalle delege seçimleri sürerken, Ağrı, Hakkari, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması Parti Meclisi’nin bir numaralı gündemi oldu.

Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve Hakkari İl Başkanı Nazım Demir’in görevine iade edildiği sürece PM üyeleri tepki gösterdi. Kurultay döneminde delege yapısının genel merkez tarafından belirlenmeye çalışıldığı eleştirilerine karşılık söz konusu sözlere karşı çıkan isimler de oldu.

‘ETİK DIŞI’ VE “ZOOM TOPLANTISI” TARTIŞMASI

Parti Meclisi toplantısında bir diğer gündem maddesi de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li kurmayların ‘zoom’ toplantısı kaydının sızdırılması oldu. Toplantının “etik dışı” olduğunu söyleyenler ile herhangi bir sorun olmadığını belirtenler arasında karşılıklı tartışma yaşandı.

CHP’li kurmayların İmamoğlu ile yaptığı toplantıya katılan isimler arasında yer alan Parti Meclisi üyesi Bülent Tezcan “etik dışı” değerlendirmesine tepki gösterdi. Parti içi konuların partili isimlerle konuşulduğunu belirten Tezcan toplantıyı kastederek, “Bunda etik dışı bir durum yok” dedi.

İTİRAZ OYLAMASININ SONUÇLARI

CHP PM oylamasında Muş İl Başkanı İsmail Adanur’in itirazı için 31 kabul 30 ret, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan’ın itirazı için 30 kabul 31 ret, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın itirazı için 31 kabul, 28 ret 2 çekimser, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan’ın itirazı için 28 kabul 33 ret oyu çıktı. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün itirazı için ise 26 kabul 35 ret oyu ile oylama sonuçlandı. İl ve ilçe başkanlarının itirazlarının kabul edilip görevlerini sürdürebilmeleri için 40 kabul oyu gerekiyordu.

Kılıçdaroğlu: Seçimi kaybettim, bir hafta eşimin yüzüne bakamadım