‘Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı’ diyen İmamoğlu karalama kampanyalarını anlattı

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 12:17 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 2:38 pm

Haber: Ceren Ural

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı  Ekrem İmamoğlu, Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi Üç Yol Ağzı Halk Buluşması’nda açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu AKP’nin kumpas ve karalama kampanyaları hakkında “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana dolana başladılar. Yolun kenarında, orada burada yanan otobüs filmleri çekmek, 4 ,5 sene önceki videodan kendine iş aramak. Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı üzülüyorum onun haline.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Pendik Ertuğrulgazi Mahallesinde halka hitap etti. Daha önce planını yaptıkları proje hakkında bilgi veren Ekrem İmamoğlu projenin her şeyiyle hazırlanmasından sonra kendi yetkilerinde olan alanın AKP’li Pendik Belediyesi’ne verildiğini söyledi Ekrem İmamoğlu açıklamasında “Kurna Mahallesi’nde planlama yetkisinin belediyemize verildiği sosyal konut için, sabit taksitle, onay için her şey hazırladık, bakanlığa yolladık, yahu fırsatçılığa bak 8 milyon metrekare alanı bizim yetkimizde olan alanı, hani bu adilim diyen ve ya şehre belediye başkanı adayı olan acemi aday varya onun imzasıyla 8 milyon metrekareyi bizden alıyorlar Pendik belediyesine veriyorlar. Daha Pendik Belediyesi daha Ertuğrulgazi’nin sorununu çözememiş, gidecek 8 milyon metrekarede sabit taksitle ev yapacak. Bunlar sırf partizanlık için bunu yapıyor. Biz çoktan start verirdik işe başlardık. Ama bunların derdi benim partilim karar versin kazansın.” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum aklımızla dalga geçiyor! İmar affı değil imar barışıymış

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde

Ertuğrulgazi’deki insanlarımızın yıllardır beklediği sorunların çözümünde elbette buradan sizlere beyan ediyorum. Tek şartımız var bakın 30 yıldır hayatınızda ne değişti diye düşüneceksiniz. Bakın biz onların 25 yılda yapamadıklarını 5 yılda yaptık. Onların 30 yılda Pendik’te yapamadıklarını Tarık başkanla birlikte 5 yılda yapacağız.

Pendik’te özellikle hem Tarık başkanımız olsun ilçe başkanlarımız olsun. İBB ile sorunların çözümü noktasında çalıştık. Onlar beğenmiyordu da şimdi ismini çokça anıyorlar ya biz 32 bine yakın annemizin cebine Anne Kart koyduk. 10 bin 200’ün üzerinde çocuğumuza 1 milyon litre süt dağıttık. 30 yılda 1 tane kreş yapmadılar biz 4 kreş yaptık 7 tane daha kreşi planladık. Bunun anlamı şu bakın bu hizmet nedir. Bizim yaptıklarımız onun yapabilecekleriyle düşünsenize halkçı bir belediyecilik. Evinizdeki bebeği, kadını aileyi yuvayı düşünen bir belediyecilik. Kentsel dönüşümü düşünürken cebini değil sizi düşünen bir belediyecilik Pendik’i ihya edecek.

“GÖNÜLLERİ KAZANMAYA GELİYORUZ”

Hiç unutmuyorum dediler ki burada bizim partimize yüzde 10 oy bile çıkmaz. Dedim önemli değil biz oy değil ki gönülleri kazanmaya gidiyoruz. Oy hesabı yapmadık yapmayacağız. Duasını isteyeceğiz elbette oyunu da isteyeceğiz. Onlar oy vermeyenlere hasımlık yapar biz oy vermeyenlere hizmet yaparız hizmet. Aramızdaki fark bu. Şimdi sevgili hemşerilerim. Pendik’te yapacak çok şey var onlar 2016’da ihale yaptılar kazma bile vurmadılar. Biz geldik Pendik-Kaynarca-Tuzla metrosuna başladık. Pendik-Kaynarca bölümünü açıyoruz.

Mehmet Ali Kulat İstanbul’da kimin önde olduğunu açıkladı! İşte diğer partilerin adaylara etkisi

“BU MİLLET ONLARA DEMOKRASİ TOKADI ATTI”

Daha önce 20 senede parasını alırlardı, bizden 10 ayda aldılar. Dertlerine biliyor musunuz güya Ekrem İmamoğlu’na diz çöktürecekler güya Ekrem İmamoğlu’nu yıldıracaklar hadi oradan işine bak. Bu millet hizmet edeni görür. Bu millet hakkını verir nasıl verdi hatırlayın 2019’da bunlar seçimi kazandıktan sonra çaldılar dediler mi? Hırsız dediler mi? Sandık başındakilere terörist dediler mi? Bir bakanları çıktı sandık başlarında 700 terörist tespit ettik dediler. Bu millet onlara öyle bir demokrasi tokadı attı ki.

Yukarıda Allah var. Bakın mübarek Ramazan ayındayız. Bunların o gün yaptıkları kul hakkı yemek değil midir? Hesabını verdiler mi? Ama millet hesabı kesti. Sonra seçimden sonra utanmadan ne dediler hatırlayın biz o hırsız mırsız laflarını siyaseten söyledik. Allah’tan kork. Allah korusun ben birine siyaseten hırsız diyeceğim, terörist diyeceğim. Allah bunların gazabından milletimizi korusun.

“ADALET BAKANI’NA ÜZÜLÜYORUM”

Bunlar iş yapmıyorlar. Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana dolana başladılar. Yolun kenarında, orada burada yanan otobüs filmleri çekmek, 4 ,5 sene önceki videodan kendine iş aramak. Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı üzülüyorum onun haline. Bakın 17 bakan İstanbul’da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday. 17+1 ama bir kişi daha var yakındır gelecek. Bekliyoruz valla gel buyursun gelsin. Bu İstanbullu misafir ağırlamayı sever mi?

“BİZ ONLARIN 25 YILDA YAPTIĞINI 5 YILDA YAPTIK”

Sevgili dostlar hiçbir yalanın gizleyemeyeceği gerçek şu. Bizim 5 yılda elde ettiğimiz gelir bizden önceki 5 yıldan çok daha düşük. Biz bu 5 yılda 4,2 milyar dolar, TL’sini söyleyemiyorum utanıyorum döviz öyle bir arttı ki çarpınca makine bile göstermiyor. Allah bunların gazabından bu milleti korusun. 4,2 milyar dolar daha az harcadık ama onların 25 yılda yapamadığını biz 5 yılda yaptık. Onlar 25 yılda 122 kilometre yol yaptı. Bu arkadaşlarınız 5 yılda 65 kilometre metro yaptık. 63 kilometresi de devam ediyor. Biz 10 yılda 50 yıllık iş yaparız. bunların Kanal aşkını tarihe gömeceğiz tarihe.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘menemen’ göndermesi: Hayatı öğreniyor

Onlar şöyle birini arıyorlar İstanbul’a Ankara’dan biri işaret etsin yatsın, işaret etsin kalksın, işaret etsin imzalasın. Tarık Başkan ile Ekrem İmamoğlu’nun işbirliği nasıl biliyor musun? Ben onun bilgisine saygı gösteririm. O benm yöneticiliğime saygı gösterir. Birbirimizin bilgi ve birikiminden faydalanırız. Milletimizle beraber yasaya, hukuka uygun. Bir kişiyi değil milleti memnun eden kararlar alır güzünün yaşına bakmadan yapar gideriz bu kadar net.

“BUNLARIN İŞİ SIRF PARTİZANLIK”

Bakın Kurna Mahallesi’nde planlama yetkisinin belediyemize verildiği sosyal konut için, sabit taksitle, onay için her şey hazırladık, bakanlığa yolladık, yahu fırsatçılığa bak 8 milyon metrekare alanı bizim yetkimizde olan alanı, hani bu adilim diyen ve ya şehre belediye başkanı adayı olan acemi aday varya onun imzasıyla 8 milyon metrekareyi bizden alıyorlar Pendik belediyesine veriyorlar. Daha Pendik Belediyesi daha Ertuğrulgazi’nin sorununu çözememiş, gidecek 8 milyon metrekarede sabit taksitle ev yapacak. Bunlar sırf partizanlık için bunu yapıyor. Biz çoktan start verirdik işe başlardık. Ama bunların derdi benim partilim karar versin kazansın. Onun için bunlara bu yetkiyi vermeyeceksiniz ben eminim. Az önce başkanımız da söyledi. mülkiyet problemlerini yıllardır görmezden geldiler. Kreş yapalım dedik işimize başladık, bu Pendik belediyesi mülkiyeti aldılar elimizden Hazine’ye verdiler neden İBB kreş yapmasın. Allah size akıl versin.

SONAR’ın anketinde de İmamoğlu önde

Bizim sevgili başkanımız Tarık başkanımız iş birliği yaptık. Hep beraber Ertuğrulgazi’nin sorunlarını çözemeye hazırız. Biz sizden Tarık Balyalı demenizi bekliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ